Noi restricții în Capitală, după explozia cazurilor de Covid-19

coronavirus
Ultimele stiri despre pandemia de Coronavirus și măsurile impuse!

Restricțiile în vederea opririi răspândirii noului virus Covid-19 se inmulțesc pe zi ce trece în Capitală. Iată ultimele decizii luate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

Odată cu ultima ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat implementarea a trei noi măsuri de siguranță în vederea pandemiei de Coronavirus.

Noile măsuri de siguranță implementate în București

În prima parte a conferinței s-a hotărât interzicerea activității tuturor barurilor, cluburilor și discotecilor din București. 

Apoi, a fost abordată problema purtării măștii în apropierea școlilor și s-a decis că aceasta va fi obligatorie la o distanță de 50 de metri față de instituțiile de învățământ, comparativ cu restricția anterioară ce impunea purtarea măștii

la distanțe mai mici de 100 de metri de școli. 

În ultima parte a conferinței s-a adus vorba despre activitatea cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc, urmând și acestea să fie închise în urma noii hotărâri, excepție făcând doar loteriile în care se plasează exclusiv bilete și sălile de pariuri.

Ca răspuns la întrebarea populară despre activitatea școlilor, Gheorghe Cojanu a declarat că ”școlile nu se vor închide”.

”În momentul de față, nu văd alte restricții care s-ar mai putea impune” a continuat prefectul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Aceste măsuri au fost anticipate atât de prefectul Capitalei, cât și de către șeful DSU, Raed Arafat.

În urmă cu o seară, Arafat a făcut apel la măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern de pe 14 septembrie, conform căreia a fost prelungită starea de alertă.

Fostul ministru al sănătății a spus că  în această hotărâre era abordată și problema închiderii sălilor de jocuri ca măsură de siguranță.

Raed Arafat declaratii noi
Șeful DSU Raed Arafat vorbește despre închiderea cazinourilor[Sursa foto: Hepta]

„În cazul cazinourilor nu știu deocamdată, este reglementată și această situație, așteptăm ca Comitetul Național pentru Situații de Urgență să ia o asemenea măsură și ne vom adapta. Sau măcar să ne dicteze niște măsuri în sensul ăsta” au fost spusele prefectului înaintea anunțului oficial cu privire la noile restricții.

De asemenea, a fost interzisă și activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor. Singura excepție agreată este cea cu privire la activitatea de preparare, comercializare și servire din cadrul hotelurilor și pensiunilor, care este în continuare permisă pentru cei cazați.

Întrucât rata de infectare în Capitală în momentul actual depășește 1,8 la mie, sălile de spectacole vor fi și ele închise, împreună cu întreprinderile menționate mai sus. 

Atunci când rata de infectare va scădea sub 1,5 la mie, toate aceste restricții vor fi ridicate.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Detaliul șocant care se poate observa pe fața unei persoane infectate cu noul Coronavirus. Nu credeai că poate fi adevărat!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies