Noi schimbări pentru cei care vin în România din țările aflate pe lista cu risc epidemiologic crescut

Noi schimbări pentru cei care vin în România din țările aflate pe lista cu risc epidemiologic crescut
Noi schimbări pentru cei care vin în România din țările aflate pe lista cu risc epidemiologic crescut

S-au făcut noi modificări în ceea ce privește persoanele care vin în România din țările aflate pe listele cu risc epidemiologic cresc.

 

Noi schimbări pentru cei care vin în România din țările aflate pe lista cu risc epidemiologic crescut

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a făcut noi modificări, astfel că a crescut la 6 ani vârsta până la care copiii sunt scutiți de carantină în cazul în care se întorc din țările aflate pe lista roșie sau galbenă, astfel că nu vor mai trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR.

De asemenea, copiii cu vârsta între 6 și 16 ani vor fi scutiți de carantină dacă vor prezenta un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Citeste si: Cei care se vaccinează împotriva Covid-19 vor avea parte de o zi liberă. Klaus Iohannis a luat decizia

Adulții care au schema completă de vaccinare vor fi scutiți de carantină la întoarcerea din țările cu risc epidemiologic crescut, deci nu vor mai trebui să prezinte test PCR negativ.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță face dezvăluiri despre a treia doză de vaccin! Cu ce aspecte NU este de acord

HOTĂRÂRE:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Art. 1- Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum şi a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în

Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021, se modifică şi completează după cum urmează:

1. La articolul 3 alineatul (2) literele d) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

“d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2;

e) copiii cu vârsta mai mare de 6 ani şi mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul naţional (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);”

Grecia a intrat în scenariul roșu

În plus, joi, 29 iulie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să se întrunească pentru actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic. Grecia a intrat în scenariul roșu.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat joi, faptul că Grecia a ajuns la rata de incidență de 3,46 la mie, motiv pentru care ar putea trece în zona roșie. De la pragul de 3 la mie, statele sunt trecute pe lista roșie în România.

Noua listă va intra în vigoare la data de 1 august

”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai
precizat autorităţile.

Principalele modificări survenite sunt:

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

-în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:

 

din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;

-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.

”Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

A fost descoperită planta care te vindecă de Covid-19

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies