Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

 Cât timp se fierbe conopida
Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

Află cât timp se lasă la fiert conopida și ce efecte extraordinare poate avea această legumă dacă este consumată în mod regulat.

Conopida este o legumă hrănitoare care aduce un aport semnificativ de nutrienți în organism.
Conopida este extrem de bogată în antioxidanți, mangan, fosfor, acid folic și conține vitaminele B6, C și K, fiind considerată una dintre cele mai sănătoase legume.

Beneficiile conopidei

Conopida reglează tensiunea arterială, deoarece conține un compus sulfuros, numit sulforan.
De asemenea, conopida are proprietăți care țin la distanță diversele forme de cancer, blocând dezvoltarea tumorilor.


Sulforanul din conținutul acestei legume inhibă dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul plămânilor, stomacului, ficatului, sânilor și colonului.

Citeste si: GĂTEȘTE: 4 rețete de salată de vinete pe care să le încerci

conopida beneficii

Cât timp se fierbe conopida

Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţia dumneavoastră, deoarece conţine o varietate impresionantă de nutrienţi, incluzând aici vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte substanţe fitochimice.

Când cumpăraţi o căpăţână de conopidă, fiţi atenţi ca aceasta să fie tare şi să nu aibă pete galbene sau maro, iar dacă este acoperită cu frunze verzi înseamnă că este foarte proaspătă şi deci, numai bună de consumat”, explică dr. Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitoterapie.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe broccoli

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timpul de fierbere al conopidei- 20 de minute


1. Conopida proaspătă se așază într-o oală medie plină cu apă. Inflorescența acesteia trebuie împărțită în bucăți mici, astfel încât tratamentul termic să dureze cât mai puțin.
La fierbere, se adaugă sare(focul trebuie să fie ținut la nivel mediu).
Timpul de fierbere este de 20 de minute. La final, conopida se verifică cu o furculiță sau cu un cuțit.

2. Pentru conopida congelată, procedeul este asemănător, diferența constând în faptul că durata de fierbere este de 10 minute pentru a obține o garnitură simplă și aproximativ 15 minute pentru piureuri sau sosuri.

3. Cel mai rapid mod de a prepara conopida este acela de a o găti la cuptorul cu microunde.

cat se lasa la fiert conopida

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe un cartof

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În acest caz, se așază influorescențele într-un vas special, se acoperă cu apă și se introduc în cuptorul cu microunde, setat la putere maximă.
În acest caz, timpul de fierbere este de doar 3-4 minute. Se adaugă sare, se reduce puterea cu 15-20% și se mai lasă la fiert câteva minute.

4. Conopida poate fi fiartă și într-un multicooker preț de câteva minute.


După fierbere, conopida trebuie scoasă din apă și lăsată la scurs.
Conopida conține o mare cantitate de vitamine, de aceea este foarte important sa fie preparată corect.

Rețetă de conopidă fiartă cu maioneză

Se fierbe conopida preț de câteva minute într-o oală sub presiune, se lasă la răcit și se amestecă cu maioneză.
„Acest preparat neobișnuit și foarte gustos e cât se poate de simplu: conopidă fiartă cu maioneză și usturoi din belșug.

Se servește rece, ca aperitiv, precum o salată de boeuf.
Și pentru a-i da un aer sofisticat, am să folosesc sosul Aioli, care e varianta spaniolă a maionezei cu usturoi...dar sună exotic, nu-i așa?! Indiferent ce nume poartă, ingredientele sunt aceleași: ulei (de rapiță în acest caz), gălbenuș de ou și usturoi. Iar caloriile sunt și ele din belșug, aproape 100cal/lingură, deci fiți zgârciți." a spus Mihaela Bilic, nutriționist.
Preparatul se consumă rece, ca aperitiv, precum salata boeuf, dar și ca garnitură pentru o porție de pește. De cele mai multe ori, se lasă peste noapte la rece, în frigider.
„E mai bună a doua zi, după o noapte de stat la frigider. Și merge perfect ca și garnitură la pește”, a adăugat Mihaela Bilic.

Citeste si: Ce să gătesc azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

La ce temperatură se coace pizza. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține o pizza delicioasă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies