Află ce presupune dieta cu hrișcă și kefir și care sunt avantajele și dezanvantajele acestui tip de regim.
Înainte să iei decizia de a începe o astfel de dietă, bazată pe consumul de hrișcă, trebuie să încerci să te familiarizezi cu gustul acestui aliment.
Avantajele și dezavantajele dietei cu hrișcă și kefir
Principalul avantaj al dietei cu hrișcă și kefir este acela că vă ajută să topiți rapid un număr foarte mare de kilograme, aproximativ 6-10 în mai puțin de două săptămâni(10 zile).
Kefirul și hrișca sunt două alimente bogate în nutrienți, vitamine și minerale, dar acestea nu au capacitatea de a acoperi necesarul zilnic recomandat de specialiști. Indicat ar fi să consultați un specialist înainte de a lua această decizie, întrucât este vorba despre un regim drastic care vă poate afecta în mod negativ dacă organismul nu este pregătit pentru un astfel de șoc alimentar.
Citeste si: //SLĂBEŞTE// cu dieta cu ouă 10 kg în 7 zile
Hrișca si kefirul, un duo excelent pentru un corp de invidiat
În cazul în care vă întrebați de ce este atât de eficientă combinația dintre hrișcă și kefir, trebuie să știți că este un mix creat de nutriționiști, întrucât s-a ajuns la concluzia că aceste două alimente asigură un anume echilibru din punct de vedere nutrițional.
Hrișca te ajută să topești kilogramele în plus, întrucât conține proteine și fibre din belșug, la care se adaugă o multitudine de minerale ca magneziul, potasiul, fierul sau vitamina B.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, kefirul este o sursă importantă de probiotice, care ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal. De aceea, are capacitatea de a accelera metabolismul și de a topi depozitele adipoase, având un conținut ridicat de calciu.
Citeste si: SLĂBEȘTE cu dieta OANEI RADU. Cum a slăbit Oana Radu 50 de kilograme
Ce presupune dieta cu hrișcă și kefir
Pentru a atinge rezultatele dorite, trebuie să țineți dieta cu hrișcă și kefir nu mai puțin de 10 zile, timp în care veți consuma doar aceste alimente, fără nicio excepție. Avantajul constă în faptul că hrișca este o cereală extrem de versatilă și poate fi preparată în fel și chip. Astfel, nu va interveni starea de plictiseală și nici nu va fi vorba de înfometare. Puteți consuma hrișcă în cantitățile pe care vi le doriți, fără nicio restricție.
Nu aveți ore fixe sau un meniu strict pe care trebuie să-l urmați. Singura regulă se referă la consumul exclusiv al celor două alimente. În fiecare zi, ar trebui să consumați în jur de 1 litru de kefir, fie separat, fie în combinație cu hrișca. Organismul tău va avea parte de vitamine, nutrienți și minerale și metabolismul va fi antrenat să ardă calorii. Astfel, vei scăpa de un număr mare de kilograme în doar 10 zile.
Citeste si: SLĂBEȘTE cu dieta daneză de 13 zile. Plan alimentar
Cum se prepară hrișca
Dacă în cazul kefirului, variantele de consum sunt limitate, hrișca este cu mult mai versatilă. O poți prepara în nenumărate feluri și vei obține mâncăruri de-a dreptul delicioase.
Citeste si: De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Semințele de hrișcă trebuie să fie bine spălate, astfel încât toate impuritățile să fie îndepărtate. Acestea se înmoaie într-o cantitate dublă de apă și se lasă astfel peste noapte. Din aceste semințe, puteți obține rapid fel și fel de preparate gustoase(chiftele, turte, terci de hrișcă). De asemenea, puteți prepara o supă cu tăiței de hrișcă, care vă hidratează și accelerează metabolismul în același timp.
Citeste si: SLĂBEȘTE cu dieta Rina ziua 4. Ce fructe ai voie să mănânci