Cea mai gustoasă garnitură pentru cordon bleu

Garnitura pentru cordon bleu
Cu ce se mananca cordon bleu

Vezi mai jos care este cea mai bună garnitură pentru cordon bleu și cum o poți pregăti și tu acasă.

Cordon bleu este unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare, mai ales de către copii. Acesta este un șnițel vienze ce conține o felie subțire de carne de vițel, de pui ori de curcan, care este rulată în jurul unor felii de jambon și brânză, apoi dată prin pesmet și prăjită în ulei. Prima mențiune a acestui tip de mâncare are loc în Elveția, într-o carte de bucate din anul 1949, ulterior apare în The New York Times din 1967 o referire la cordon bleu de pui.

Cordon bleu a ajuns să fie cunoscut în multe țări, iar în legătură cu originea numelui, încă este un subiect de discuție. În timp ce unii fac referire la cordoanele albastre folosite de către bucătari pentru a demarca feliile de șnițel, alții spun că denumirea vine de la faptul că rețeta a fost inventată de către un bucătar chef experimentat, un cordon-bleu.

Garnitura sănătoasă pentru cordon bleu

În 1958, ajunge să fie cunoscut în America cordon bleu din carne de vițel, devenind imediat piesa de rezistență a multor restaurante.

De asemenea, prima referire la cordon bleu de pui este într-o reclamă pentru o companie aeriană.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute

,,Cea mai bună bucată de carne de vită, un vin bun și filme color. Este zborul ,,Cordon bleu” al Coach United Airlines către California. ,,Cordon Bleu" este cel mai bun motiv pentru a zbura către vacanța voastră, în Los Angeles sau San Francisco. Ce v-am pregătit? Alegeți între o friptură de vrăbioară sau un Cordon Bleu de pui, pregătite de bucătarii noștri instruiți în Europa, șampanie sau un vin roșu fin (la preț fără taxe)... Și chiar un meniu

special pentru copii”, se anunța în reclamă.

Cordon bleu in foietaj
Cordon bleu in foietaj, cum se pregateste[Sursa foto: PixaBay]


Pentru a prepara acest tip de mâncare, bucătarii foloseau felii subțiri de șuncă și brânză Emmentaler ori Gruyere, un tip de brânză elvețiană de culoare galbenă, dulce și ușor sărată. Această brânză nu are găurele precum Emmentaler și este în prezent cea mai populară brânză elvețiană în Elveția și în cea mai mare parte a Europei.

Citeste si: Cordon Bleu cu branza elvetiana

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cordon bleu din piept de pui

  • 2 jumătăți de piept de pui file și dezosat
  • 6 felii subțire de șuncă presată
  • 50 de grame de cașcaval sau branză Emmentaler
  • sare, piper, după gust.
  • 2 ouă
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit

Se despică pe lung jumătățile de pui, pentru a le desfășura cât mai mult.

Se obțin 2 felii de carne cu o grosime de aproximativ 1 cm. Se așază carnea între două folii de plastic și se bate cu grijă pe ambele părți. Se sărează și se dă cu piper pe ambele părți. Se taie cașcavalul și se așază deasupra feliilor de șuncă. Se formează o mică ruladă din bucata de cașcaval și de șuncă, apoi aceasta se pune peste carnea de pui. Se prinde cu scobitori. Separat, se pregătesc trei castroane. În primul se pun făina, în al doilea ouăle bătute cu un praf de sare și în celălalt pesmetul. Se trec astfel: făină- ou- făină- ou- pesmet.

Cordon bleu cu legume
Cum se pregateste cordon bleu cu legume[Sursa foto: PixaBay]

Ruladele obținute se prăjesc în baie de ulei la foc mediu, apoi se reduce la foc mic. Se întoarce carnea de mai multe ori, până se obține o culoare aurie. Se prăjește timp de aproximativ 10 minute, timp în care ruladele se întorc de 3-4 ori, pentru a nu se arde.
Se așază pe pat de hârtie absorbantă.

Garnitura pentru cordon bleu

Cordon bleu se servește fierbinte alături de piure de cartofi, cartofi natur sau sote de legume, precum mazăre, morcovi ori fasole verde și salată verde, sau saltă de cartofi copți ori salată asortată, după gust.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care este garnitura perfectă pentru friptura de pui. "Combinate în preparate simple, gustoase și cu puține calorii, acestea pot fi totodată o sursă de energie și hidratare"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies