Noțiuni de promovare online pe care o antreprenoare la început de drum trebuie să le știe

Noțiuni de promovare online pe care o antreprenoare la început de drum trebuie să le știe
Noțiuni de promovare online pe care o antreprenoare la început de drum trebuie să le știe

Marketingul este astăzi parte integrată a unei firme care își dorește să crească în vizibilitate și să își mărească numărul de vânzări.

Însă creșterea unei companii pe piață nu este direct dependentă doar de mediul extern, de clienți. Managementul eficient al unui departament sau a unei firme prezintă relevanță mai ales pentru climatul organizațional intern, acolo unde interacțiunea dintre angajați și ramificarea eficientă a sarcinilor trebuie să prezinte coeziune. Revenind la promovare, acest concept este astăzi foarte des întâlnit în rândul brand-urilor care prioritizează imagini coerente în mediul online. Cu ajutorul unui influencer marketing, campaniile de servicii și produse pot ajunge să fie reprezentate de persoane cu un număr mare de urmăritori, un potențial public care are intenția de a urma sfaturile unei persoane publice.

Deși parteneriatul cu o astfel de persoană poate înregistra adevărate rezultate chiar de la lansarea unui ads, pe termen lung o campanie are mai multe etape de valorificat. Un bun manager trebuie să cunoască minime noțiuni de marketing cu care să opereze pentru a-și promova compania atât în mediul online cât și în cel fizic. În acest articol vom aborda doar minime noțiuni elementare destinate online-ului pentru a vizualiza câtă greutate primește un produs care poate fi regăsit printr-un simplu search.

Planificarea - element esențial pentru progres

Realizarea unei firme pleacă de la un plan de afaceri. Realizarea unui număr mai mare de vânzări și targetarea mai multor tipologii de clienți se realizează prin strategia de marketing, un plan acțional care analizează în profunzime mediul intern și extern al firmei. Deși în aparență marketingul evidențiat printr-o strategie poate părea doar o formalitate, în realitate acest element ajută orice manager să operaționalizeze obiective într-un anumit interval de timp, să vizualizeze tendințele concurenței și să obiectiveze ceea ce specialiștii numesc optimizare SEO. Formularea unei asemenea strategii se poate realiza cu o agenție de profil care să transforme site-ul companiei într-unul funcțional și bine structurat, să creeze ads atractive, cu accent pe produse și calitatea lor.

Strategiile de marketing au rolul primordial de a vizualiza nevoile oamenilor, de a adapta conținuturi și de a realiza un content atrăgător. Confirmarea provenită din rândul publicului prin creșterea numărului de vânzări oferă firmelor certitudinea că performanțele lor sunt recunoscute, că ceea ce produc are adaptabilitate la nevoile din piață.

Mai multe instrumente de a crește vânzările în mediul online

Un bun manager trebuie să fie în permanență adaptat la strategiile din piață inovative care pot conduce la o mai mare vizibilitate a companiei și implicit, la mai mulți clienți. Pe lângă programele de fidelizare care pot lua forma unor cupoane de reducere, abordare newsletter sau transport gratuit, CPA marketing poate fi un instrument util de a aduce noi clienți pe site sau chiar noi cumpărători. Acest termen desemnează acei afiliați ai companiilor care, în funcție de procentul din vânzări stabilit, oferă noi clienți care realizează acțiuni fie pe site, fie prin achiziții propriu-zise. Deși nu presupune intermedierea unor vânzări, acest instrument se poate transforma într-o sursă de venit importantă pentru persoanele urmărite de mulți oameni în mediile online.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies