Noua adeverință la dosarul de pensionare! Greșeala făcută de milioane de români întârzie poștașul și cu doi ani

Noua adeverință la dosarul de pensionare!
Noua adeverință la dosarul de pensionare!

Documentul oferă datele de contact ale angajatorului care trebuie informat la rândul lui de către Casa de Pensii cu privire la emiterea deciziei de pensionare a angajatului.

La dosarul de pensionare trebuie să fie atașată, conform legii 76/2022, o nouă adeverință ce oferă datele de contact ale angajatorului. Acesta trebuie informat de către Casa de Pensii cu privire la emiterea deciziei de pensionare a angajatului.

Citeste si: „Ar trebui să se renunțe la aceste stagii de cotizare”. Noua formulă de calcul pentru Legea pensiilor! Daniel Baciu confirmă totul

Noua adeverință la dosarul de pensionare!
Noua adeverință la dosarul de pensionare![Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie menționat în noul document pentru dosarul de pensionare

Conform legii, este obligatoriu ca adeverința să fie trimisă respectivei companii în termen de maxim 5 zile de la emiterea deciziei de pensionare, moment în care angajatorul va putea demara procedurile prevăzute în Codul Muncii în cazul încetării activității. Iată ce trebuie să conțină adeverința pentru dosarul de pensionare:

– denumirea angajatorului,

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

– adresa de poștă fizică și electronică,

– date de contact telefon/fax.

Încetarea activității se face pentru limită de vârstă sau limită de vârstă redusă. Contractul individual de muncă încetează de drept, dacă pensionarul nu anulează decizia de pensionare în 30 de zile calendaristice scurse de la data stampilei de pe anvelopa plicului în care a primit decizia de pensionare.

În cazul pensiei anticipate parțiale sau anticipate, trebuie cunoscut că acestea nu pot fi încasate atâta timp cât persoana respectivă este încă angajată.

Citeste si: Meseria cu salariul de 14.000 de lei pentru care nu se găsesc candidați! Nu se cer nici măcar studii superioare

Noua adeverință la dosarul de pensionare!
Noua adeverință la dosarul de pensionare![Sursa foto: PixaBay]

Măsura legislativă, menită să împiedice încălcările prevederilor Codului Muncii

Măsura legislativă ar trebuie să elimine situațiile în care un pensionar încalcă prevederile Codului Muncii prin continuarea activității profesionale după pensionare, prin încetarea de drept a contractului individual de muncă odată cu împlinirea condițiilor de pensionare.

Într-o astfel de situație, angajatul va fi obligat să completeze actele de la dosarul de pensionare cu o adeverință ce conține datele de contact ale ultimului angajator sau a angajatorilor dacă este angajat la mai mulți angajatori la data pensionării.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Carburantul se reduce cu 50 de bani de la 1 iulie. Anunțul făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies