Noua motive sa mananci rodii cat mai des. Arma anti-cancer si anti-imatranire!

Noua motive sa mananci rodii cat mai des. Arma anti-cancer si anti-imatranire!
Noua motive sa mananci rodii cat mai des. Arma anti-cancer si anti-imatranire!

Rodia este extrem de bogata in nutrienti. Are putine calorii, este bogata in vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K si minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc si acid folic.

Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.
Inca din antichitate, rodiei i s-au atribuit calitati curative. Desi radacinile, frunzele si scoarta sunt bogate in anumiti alcaloizi fiind folosite in scopul intaririi sanatatii, fructele au reprezentat cel mai mare interes. In ultimul deceniu, oamenii de stiinta au luat in calcul proprietatile benefice pentru sanatate atribuite rodiilor si au inceput sa le studieze si sa le certifice.

1. Rodia contine antioxidanti puternici precum polifenoli, tanini si antocianini, esentiali pentru sanatatea inimii si a organismului. Sucul de rodie imbunatateste fluxul de sange la persoanele cu boli ale miocardului. Rodiile ajuta la scaderea colesterolului LDL, prevenind acumularea lui in artere, scazand astfel riscurile in cazul bolilor de inima. In plus, aceste fructe ajuta la intarirea musculaturii cardiace.

2. De asemenea, acest fruct este indicat a fi folosit datorita efectelor anti-imbatranire, dar si pentru a preveni aparitia maladiilor precum Alzheimer.

Cercetatorii au descoperit o reducere semnificativa a deteriorarii celulelor creierului, a muschilor si a pielii in cazul persoanelor care au consumat timp de o luna, in fiecare zi, o anumita cantitate de fruct.

3. Rodia are proprietati antiinflamatorii protejand impotriva astmului si a durerilor in gat. Sucul de rodie ar putea avea, de asemenea, efecte antivirale si antibacteriene impotriva placii dentare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

4.

Noi cercetari au scos la iveala ca un extract din rodii protejeaza rinichii de toxine periculoase.

5. Potrivit unor cercetari realizate recent, sucul de rodie are un efect semnificativ in prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum cel de san, cel de plamani si de cel de prostata. Alte studii arata ca sucul de rodie poate chiar sa induca apoptoza — proces prin care celulele canceroase se auto-distrug.

6. Rodiile ajuta la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulina fiind un fruct indicat persoanelor care sufera de diabet.

7. Sunt excelente pentru cei care sufera de anemie si stari de astenie. Protejeaza impotriva depresiei si a osteoporozei.

8. Rodiile sunt indicate in tratarea diferitelor afectiuni intestinale. Decoctul din scoarta de rodiu se recomanda in tratarea teniei, a diareei si a ascarizilor. Scoarta este unul dintre cele mai eficiente tratamente contra dizenteriei (boala infectioasa contagioasa care se manifesta prin ulceratii intestinale, dureri abdominale violente si diaree cu sange).

Rodia contine o cantitate semnificativa de fibre, care ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv si la reglarea digestiei, calmand si durerile de stomac. Studiile au demonstrat ca sucul de rodii nu doar ca protejeaza ficatul, dar ajuta si la regenerarea lui.

9. Rodia, un fruct bogat in vitamine, antioxidanti si fibre si cu foarte putine calorii, este frecvent recomandata de nutritionisti in curele de slabire.
Atunci, cand cumparam rodii este indicat sa le alegem pe cele mai grele si cu coaja stralucitoare, astfel ne asiguram ca fructele sunt coapte.

Acest lucru este important deoarece dupa culegere rodiile nu se mai coc.
Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies