Noutati revolutionare in tratarea psoriazisului

Noutati revolutionare in tratarea psoriazisului
Noutati revolutionare in tratarea psoriazisului

In ultimii ani a aparut o terapie revolutionara care curata perfect placa de sporiazis, insa pacientii trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a beneficia, gratuit, de acest tratament.

Psoriazisul este o boala autoimuna ce apare ca urmare a cresterii exagerate a celulelor si se manifesta prin leziuni ingrosate, rozalii-albicioase la nivelul pielii. Petele au diverse dimensiuni si apar in special la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, membrelor si pe spate, si sunt insotite de mancarime, indeosebi la debutul bolii. In formele usoare, poate fi ameliorat cu unguente, creme si alte tratamente, insa, in cazul formelor mai grave, e nevoie de imunosupresoare si tratamente biologice.

”Psoriazisul este o boala cronica inflamatorie si cu componenta autoimuna recidivanta. Se trateaza in multe feluri in functie de importanta leziunilor de pe corp sau de importanta pe care pacientul o da bolii lui/ de calitatea vietii. Cand leziunile sunt relativ mici, intinse pe arii mici se folosesc tratamente locale :corticoizi topici, gudroane topice, salicilati sau analogi de vitamina D, sau amestecuri din acestea aplicate pe piele.

Cand leziunile sunt mai extinse se poate face terapie cu raze ultraviolete, sau tratamente pe cale orala cu retinoizi sau metotrexat sau calcipotriol”, explica dr. Anca Zbranca Aghinitei, de la Universitatea de Medicina Gr.T. Popa din Iasi, medic la Clinica Roderma.

Cand boala este foarte extinsa sau cand cuprinde si articulatiile si toate aceste tratamente au fost incercate si nu mai sunt eficiente sau au deja efecte secundare se trece la “terapia biologica” inovatia ultimilor doua decenii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

”Aceste medicamente de fapt mai multe molecule (adalimumab, etanercept, ustekinumab, etc, cu efect asemanator) se obtin numai dupa o evaluare extrem de documentata a pacientului, sunt gratuite, platite dintr-un program national, si doar medicii dermatologi pot decide care sunt pacientii care pot beneficia de terapie”, adauga dr.

Anca Zbranca.

Pacientii care nu au asigurare de sanatate si vor sa faca terapia trebuie sa plateasca 1000 de dolari pe luna.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies