Urmeaza toti pasii cu atentie si pregateste-le prietenelor cea mai buna rulada cu piersici si zmeura.
Timp de pregatire: 35 de minute
Timp de gatire: 15 minute
Grad de dificultate: Moderat usor
Cantitate: 10 felii
Calorii per felie: 345
Ingrediente
50g unt topit si racit, plus extra pentru tava
6 oua mari
175g zahar brun
120g faina cu factor de crestere
Pentru umplutura
1 lingura extract de vanilie
420g de piersici din conserva cu siropul scurs si pastrat, taiate grosier
75g de dulceata sau sirop de zmeura
150g de zmeura
200ml de smantana grasa
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade/gaz 6. Unge o tava cu unt si pune hartie de copt. Intr-un vas mare, amesteca ouale si zaharul cu ajutorul unui mixer pana cand devin deschise la culoare si moi.
2. Pune faina in vas. Folosind o lingura mare din metal, incorporeaza-o usor in oua. Pune untul si amesteca repede. Ai grija sa nu amesteci prea mult pentru a nu elibera aerul din ouale batute. Pune amestecul in tava si netezeste-l. Coace-l pentru 15 minute, pana cand este gata.
3. Pune o hartie de copt pe masa de lucru si presara zahar. Pune aluatul pe suprafata de lucru, ruleaza-l usor cu ajutorul hartiei si lasa-l la racit.
4. Pentru umplutura, pune vanilia si 3 linguri din siropul de piersici in smantana si amesteca pana cand devine moale, dar compacta. Adauga jumatate din piersici si jumatate din gemil de zmeura.
5. Desfa rulata, indeparteaza pergamentul si intinge crema. Pune zmeura si piersicile deasupra, apoi dulceata ramasa. Ruleaza din nou aluatul si pune-l pe un plator. Se serveste imediat.
Sursa: bbcgoodfood.com
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro