La aceasta prajitura, blatul si crema se prepara din ingrediente fara coacere. Doar budinca se face prin fierbere.
Ingrediente blat
600g biscuiti cu crema de cacao
100g unt
Ingrediente crema
500g mascarpone
1 pachet de unt
200g de zahar
esenta de vanilie
Ingrediente budinca
2 plicuri de budinca de vanilie
750ml Fanta
50g zahar
Se pun biscuitii in blender si se maruntesc bine. Se amestea apoi cu untul la temperatura camerei si se mixeaza pana se obtine un amestec omogen. Blatul se pune intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se preseaza pentru a obtine un strat uniform. Se pune la frigider.
Pentru crema, se mixeaza untul moale, zaharul si mascarponele, cate o lingura pe rand.
La final se pune vanilia si se mixeaza inca o data. Pune peste blat si intinde uniform. Baga din nou la frigider.
Pentru budinca, se pun pliculetele intr-un vas si se adauga sucul, cat sa se inmoaie. Restul de suc se pune intr-un vas pe foc mic. Se adauga zaharul si cand incepe sa clocoteasca se toarna compozitia de budinca, amestecand pana cand se ingroasa.
Dupa ce s-a racit, se toarna budinca peste stratul de branza. Se lasa la frigider peste noapte.
Sursa
Ingrediente blat
600g biscuiti cu crema de cacao
100g unt
Ingrediente crema
500g mascarpone
1 pachet de unt
200g de zahar
esenta de vanilie
Ingrediente budinca
2 plicuri de budinca de vanilie
750ml Fanta
50g zahar
Mod de preparare
Se pun
biscuitii in blender si se maruntesc bine. Se amestea apoi cu untul la temperatura camerei si se mixeaza pana se obtine un amestec omogen. Blatul se pune intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se preseaza pentru a obtine un strat uniform. Se pune la frigider.
Pentru crema, se mixeaza untul moale, zaharul si mascarponele, cate o lingura pe rand. La final se pune vanilia si se mixeaza inca o data.
Pune peste blat si intinde uniform. Baga din nou la frigider.
Pentru budinca, se pun pliculetele intr-un vas si se adauga sucul, cat sa se inmoaie. Restul de suc se pune intr-un vas pe foc mic. Se adauga zaharul si cand incepe sa clocoteasca se toarna compozitia de budinca, amestecand pana cand se ingroasa.
Dupa ce s-a racit, se toarna budinca peste stratul de branza. Se lasa la frigider peste noapte.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro