Fa blatul acasa, adauga ceapa, spanac si carne de carnati pentru o cina perfecta alturi de familie.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 827
Ingrediente
500g mix pentru ciabatta
3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru uns
faina simpla, pentru presarat
4 ceepe mari rosii, taiate fin
2 crengute de rozmarin, doar frunzele, taiate grosier
100g
de frunze de spanac tanar
3 carnati de porc de calitate buna (in jur de 250 de grame)
2 linguri mustar integral
2 linguri de otet balsamic
175g de branza cheddar
Mod de preparare
1. Pune amestecul pentru paine intr-un vas mare.
Fa o groapa in centru si pune o lingura de ulei de masline si 350ml de apa caldura. Amesteca pentru a forma un aluat, apoi transfera pe o suprafata cu faina si framanta timp de 5 minute. Pune apoi intr-un vas uns usor cu ulei, acopera si lasa la crescut pentru 30 de minute.
2. Pentru topping, incalzeste uleiul ramas intr-o tihaie, adauga ceapa, rozmarinu si sare.
Gateste incet, amestecand ocazional, timp de 25-30 de minte, cand incepe sa se caramelizeze. Pune apa la fiert.Pune spanacul intr-o sita si adauga deasupra apa fierbinte. Lasa la stors si racit, apoi scurge lichidul din el si asezoneaza.
Indeparteaza carnatii din piele intr-un vas mic si amesteca apoi mustarul. Cand ceapa s-a inmuiat, pune otetul balsamic si amesteca bine. Gateste pana cand otetul s-a evaporat si ceapa a devenit lipicioasa.
3. Incalzeste cuptorul la 220 de grade/gaz 7 si pune doua gratare. Imparte aluatul in doua si formeaza doua cercuri mari, cu diametrul de 30 de centimetri. Pune-le in tavi, adauga ceapa, spanacu si branza cheddar, apoi amestecul de carnati si mustar. Coace pentru 20 de minute.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 827
Ingrediente
500g mix pentru ciabatta
3 linguri de ulei de masline, plus extra pentru uns
faina simpla, pentru presarat
4 ceepe mari rosii, taiate fin
2 crengute de rozmarin, doar frunzele, taiate grosier
100g de frunze de spanac tanar
3 carnati de porc de calitate buna (in jur de 250 de grame)
2 linguri mustar integral
2 linguri de otet balsamic
175g de branza cheddar
Mod de preparare
1.
Pune amestecul pentru paine intr-un vas mare. Fa o groapa in centru si pune o lingura de ulei de masline si 350ml de apa caldura. Amesteca pentru a forma un aluat, apoi transfera pe o suprafata cu faina si framanta timp de 5 minute. Pune apoi intr-un vas uns usor cu ulei, acopera si lasa la crescut pentru 30 de minute.
2. Pentru topping, incalzeste uleiul ramas intr-o tihaie, adauga ceapa, rozmarinu si sare.
Gateste incet, amestecand ocazional, timp de 25-30 de minte, cand incepe sa se caramelizeze. Pune apa la fiert.Pune spanacul intr-o sita si adauga deasupra apa fierbinte. Lasa la stors si racit, apoi scurge lichidul din el si asezoneaza.
Indeparteaza carnatii din piele intr-un vas mic si amesteca apoi mustarul. Cand ceapa s-a inmuiat, pune otetul balsamic si amesteca bine. Gateste pana cand otetul s-a evaporat si ceapa a devenit lipicioasa.
3. Incalzeste cuptorul la 220 de grade/gaz 7 si pune doua gratare. Imparte aluatul in doua si formeaza doua cercuri mari, cu diametrul de 30 de centimetri. Pune-le in tavi, adauga ceapa, spanacu si branza cheddar, apoi amestecul de carnati si mustar. Coace pentru 20 de minute.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro