Daca vrei sa le faci o surpriza invitatilor tai, incearca aceasta reteta delicioasa.
Ai trebuinta-ntai de o faina buna si-abia cernuta (1,200 kg), de 15 oua, 4 cani cu zahar si 3 cani de lapte. drojdie- cat o nuca, vin rosu- un litru, coaja rasa de lamaie, vanilie (o jumatate de baton sau o esenta), nuci- 300 g, unt, tot pe-atat, si 600 g de marmelada buna. Sare.
Toata faina o amesteci cu 7 oua, o cana de zahar, laptele tot, drojdia, sarea si coaja de lamaie.
Framanti un aluat si-l lasi ca sa dospeasca. Întinzi din el mai foi din care tai bucati egale (cat de cat). Le umpli cu marmelada amestecata bine cu zahar (100 g) si nuca macinata (200 g). Lipesti pe margini, sa tina umplutura bine. Tavalesti gogoselele umplute prin unt topit si nuca macinata si-apoi le pui in tava, sa le coci, pentru un sfert de ceas sau pe-ntrecute.
Sosul il faci din vin si oua, zahar si arome.
Pe foc pui vasul si amesteci bine, cu lingura de lemn, pana ce simti ca-i crema omogena si spumoasa. O torni peste gogosile fierbinti, pe care-ai prsarat un pic de zahar (ori o asezi alaturi, intr-un bol, sa-nmoaie-ntransul fiecare) si-aduci la masa.
Sursa: AntenaSatelor.ro
Ai trebuinta-ntai de o faina buna si-abia cernuta (1,200 kg), de 15 oua, 4 cani cu zahar si 3 cani de lapte.
drojdie- cat o nuca, vin rosu- un litru, coaja rasa de lamaie, vanilie (o jumatate de baton sau o esenta), nuci- 300 g, unt, tot pe-atat, si 600 g de marmelada buna. Sare.
Toata faina o amesteci cu 7 oua, o cana de zahar, laptele tot, drojdia, sarea si coaja de lamaie. Framanti un aluat si-l lasi ca sa dospeasca. Întinzi din el mai foi din care tai bucati egale (cat de cat).
Le umpli cu marmelada amestecata bine cu zahar (100 g) si nuca macinata (200 g). Lipesti pe margini, sa tina umplutura bine. Tavalesti gogoselele umplute prin unt topit si nuca macinata si-apoi le pui in tava, sa le coci, pentru un sfert de ceas sau pe-ntrecute.
Sosul il faci din vin si oua, zahar si arome. Pe foc pui vasul si amesteci bine, cu lingura de lemn, pana ce simti ca-i crema omogena si spumoasa.
O torni peste gogosile fierbinti, pe care-ai prsarat un pic de zahar (ori o asezi alaturi, intr-un bol, sa-nmoaie-ntransul fiecare) si-aduci la masa.
Sursa:
AntenaSatelor.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro