Acest desert simplu se pastreaza bine in frigider timp de doua zile si se poate decora inainte de a-l servi.
Ingrediente
100g unt
225g biscuiti digestivi cu ciocolata, maruntiti bine
Pentru umplutura
800g crema de
4 oua mari
150h zahar
4 portocale, coaja
2 lingurite de esenta de portocale
un praf de sare
Pentru topping
2 lingurite de faina de porumb
300g merisoare
50h zahar
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 150 de grade. Topeste untul intr-un vas la foc mic. Amesteca biscuitii cu untul si preseaza bine pe baza unei tavi. Pune la frigider.
2. Bate bine crema de branza, ouale, zaharul, coaja de portocala, esenta de portocala si sarea. Adauga peste biscuiti si pune tava la cuptor timp de 55 de minute.
3. Pentru topping, amesteca faina de porumb cu doua linguri de apa si adauga intr-un vas cu merisoarele si zaharul. Incalzeste timp de 10 minute, pana cand fructele s-au inmuiat. Lasa la racit.
4.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro