Pastele se transforma intr-o mancare rapida, satioasa si delicioasa atunci cand le combini cu ingredientele tale preferate. Ca sa gatesti paste perfecte de fiecare data trebuie sa eviti unele dintre cele mai frecvente greseli.
1. Nu pui sare in apa
Sarea este un ingredient esential in apa in care fierbi pastele, deoarece nu vor deveni lipicioase. Ca sa gatesti paste perfecte trebuie sa adaugi 1-2 linguri cu sare in apa. Nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la continutul ridicat de sare, deoarece pastele nu o vor absorbi pe toata, insa vor ramane ferme si fara tendinta de a se lipi.
Cea mai sanatoasa reteta de paste: parte cu crema de avocado!
2. Nu pune ulei sau unt peste pastele proaspat scurse de apa
Acest lucru va face ca pastele sa nu absoarba bine sosul pe care l-ai pregatit pentru ele. Foarte multe persoane sunt obisnuite sa stropeasca pastele cu ulei dupa ce le-au scurs, deoarece considera ca astfel le impiedica sa devina lipicioase.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
VIDEO Paste cu parmezan, lamaie si spanac! Deliciu in cateva minute de gatit
3.
Uiti sa amesteci pastele odata puse in apa
Dupa ce ai pus pastele in apa clocotita, amesteca periodic pastele pentru a impiedica lipirea lor de fundul vasului.