„Nu am primit niciun fel de ajutor sau o vorbă bună măcar.” Cristina Bălan a trecut printr-o experiență neplăcută, după ce a petrecut o lună în spital

„Nu am primit niciun fel de ajutor sau o vorbă bună măcar.” Cristina Bălan a trecut printr-o experiență neplăcută, după ce a petrecut o lună în spital
„Nu am primit niciun fel de ajutor sau o vorbă bună măcar.” Cristina Bălan a trecut printr-o experiență neplăcută, după ce a petrecut o lună în spital

Cristina Bălan ar putea fi considerată un model pentru foarte multe persoane. După ce a adus pe lume 2 gemeni cu Sindromul Down și a fost judecată de foarte multe persoane, ea a reușit să țină capul sus și să lupte în continuare.

Vedeta a avut o depresie postnatală, iar oamenii din jur au fost foarte duri cu ea și a fost acuzată că a împovărat societatea, deoarece a ales să nască copiii cu Sindromul Down. Cu toate acestea, Cristina Bălan nu a ascultat de gurile rele și a luptat cât de mult a putut ea pentru familia sa.

Citește și: Vouchere pentru mame! Femeile care au născut vor primi mai mulți bani! La ce sumă se ridică tichetele valorice

Cristina Bălan, acuzată că a împovărat societatea cu gemenii ei

În anul 2013 Cristina Bălan a născut doi băieți gemeni care suferă de Sindromul Down. Vedeta a primit multe criticii, iar oamenii au considerat că ea a împovărat societatea cu doi copii defecți. Ea a considerată că cei doi nu ar putea vreodată să facă rău cuiva, dar nicio altă persoană care suferă de această boală.

Pe lângă aceste aspecte, ea a discutat despre mamele care au născut copii, care mai târziu au devenit tâlhari și criminali. Ea consideră că să acuzi o mamă că împovărează societatea i se pare foarte josnic.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Le-aş spune că nu am împovărat pe absolut nimeni aşa cum părinţii care au născut copii care au devenit, ulterior, tâlhari sau criminali ar putea fi acuzaţi că au împovărat şi au distrus familii, vieţi şi aşa mai departe.

Să acuzi o mamă că a născut copii care împovărează societatea mi se pare ceva josnic, de o vibraţie foarte joasă. Copiii mei până la urmă nu au făcut şi nu vor face niciodată niciun rău. Niciodată, un om cu Sindrom Down nu a făcut un rău societăţii, nu a fost prins furând sau, Doamne Fereşte, ucigând. Aşa că, să ne gândim un pic mai mult ce înseamnă împovăratul acesta al societăţii mai exact, faptul că primesc nişte bănuţi care nici aceşti bănuţi nu sunt cine ştie ce? Aceşti copii pot să devină utili societăţii.(...)
Ei nu sunt nişte indivizi care stau toată ziua şi legumizează, ci sunt nişte indivizi care au şi abilităţi, chiar dacă se dezvoltă un pic mai târziu, pe partea de limbaj de cele mai multe ori sau pe partea de achiziţii atunci când sunt copii. Este inadmisibil, dacă nu eşti informat cu privire la un lucru, să arăţi cu degetul, să acuzi şi să judeci, cam asta le-aş spune celor care mă acuză.
În aceeaşi măsură le-aş spune, dacă ei dau naştere unui copil sănătos, care în câteva luni de viaţă sau în primii ani de viaţă dobândeşte un handicap, pentru că asta se poate întâmpla oricând, te trezeşti că are autism sau tetrapareză spastică, ce faci…arunci copilul acela? Nu îl arunci pentru că este al tău, l-ai născut şi îl iubeşti. Şi în burtă este tot copilul tău”,
a mărturisit Cristina Bălan, pentru fanatik.ro.

Cristina Bălan s-a confruntat cu depresie postnatală după prima naștere

Vedeta s-a confruntat cu o depresie dură, deoarece a fost internată 32 de zile în spitalul de Stat românesc, unde empatia este egală cu zero și mamele nu beneficiază de consiliere pshihologică, așa cum ar fi normal atunci când o femeie naște prematur. Artista nu a primit niciun fel de ajutor terapeutic, dar nicio vorbă bună.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„M-am confruntat cu o depresie severă pentru că am fost internată 32 de zile în spitalul de Stat românesc, unde empatia este egală cu zero, unde mama nu beneficiază de consiliere psihologică aşa cum ar fi normal atunci când naşte prematur chiar şi copii tipici, darămite atunci când naşte prematur şi există suspiciunea de condiţie genetică sau de vreo boală sau de ceva malformaţii. Eu nu am primit niciun fel de ajutor terapeutic sau o vorbă bună măcar. Toate cadrele, de la asistente şi până la medici îmi spuneau că trebuie să le fac testele genetice pentru că au stenotip Down, adică trăsături specifice acestui sindrom, ceea ce era vizibil cu ochiul liber, nu trebuia să-mi spună nimeni acest lucru. Eu eram o mamă care trebuia să se concentreze pe alăptare, să le ofer copiilor mei lapte matern ca să dezvolte cât mai bine. În schimb eram bombardată cu aceste informaţii pe care le ştiam deja. Oricum, şi dacă le-aş fi făcut în primele zile de la naştere aceste teste genetice, nu m-ar fi ajutat cu nimic, decât să confirme un lucru care era vizibil”, a mai spus vedeta.

Citește și: Cine este Cristina Bălan. „Câțiva ani am trăit din ajutoare”



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

“Ne-am dorit dintotdeauna!” Cristina Bălan a născut al treilea copil

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies