Nu aruncaţi pastele reci!  Amidonul pe care acestea il contin are o serie de beneficii pentru sanatate

Nu aruncaţi pastele reci!  Amidonul pe care acestea il contin are o serie de beneficii pentru sanatate
Nu aruncaţi pastele reci!  Amidonul pe care acestea il contin are o serie de beneficii pentru sanatate

Cand amidonul din paste este digerat, acesta se transforma in zahar foarte repede.

Dupa ce se racesc, pastele gatite impiedica amidonul sa se transforme in zahar.


Dr. Denise Robertson, specialist in nutritie la Universitatea din Surrey a facut un experiment,  subiectul fiind  „Rezistenta amidonului”.

Dupa cum a explicat Denise „diferenta dintre amidon normal si cel rezistent ar putea sa fie  semnificativ atunci cand vine vorba de efectul lor asupra corpului tau”.

Cand amidonul normal  din painea alba si paste este digerat, se transforma in zahar aproape la fel de repede ca in cazul in care ai baut aceeasi cantitate de zahar intr-un pahar cu apa.

Acest lucru se datoreaza faptului ca amidonul normal este format din lanturi incalcite de molecule de glucoza, care sunt defalcate apoi in molecule simple de zahar. In cazul in care acest zahar nu este ars, este transformat in grasime.

O alta problema cu aceasta crestere brusca a zaharului din sange este ca provoaca o crestere a nivelului de insulina.

Atunci cand  glucoza intra in sange mai lent, nivelul de insulina nu creste  atat de mult  si astfel te simti satula pentru mai mult timp.


Amidonul nedigerat intra in intestinul gros, unde se afla  aproximativ un  kilogram de bacterii; amidonul rezistent actioneaza ca fibre si este fermentat, apoi se transforma  in substante chimice numite acizi grasi, care sunt absorbite in sange si au o gama larga de beneficii, cum ar fi prevenirea bolilor de inima si scaderea tensiunii arteriale.

Un studiu recent a aratat ca, consumul de amidon rezistent ar putea reduce unele dintre modificarile potential daunatoare ale consumului de carne rosie.


Amidon rezistent apare in mod natural in multe alimente, cum ar fi banane, fasole si unele leguminoase.

Reincalzirea pastelor face ca amidonul sa devina rezistent. Acest lucru inseamna mai putina insulina, mai putina glucoza in sange, mai putina foame si mai multe fibre.


Sursa: www.dailymail.co.uk  

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies