Cand amidonul din paste este digerat, acesta se transforma in zahar foarte repede.
Dupa ce se racesc, pastele gatite impiedica amidonul sa se transforme in zahar.
Dr. Denise Robertson, specialist in nutritie la Universitatea din Surrey a facut un experiment, subiectul fiind „Rezistenta amidonului”.
Dupa cum a explicat Denise „diferenta dintre amidon normal si cel rezistent ar putea sa fie semnificativ atunci cand vine vorba de efectul lor asupra corpului tau”.
Cand amidonul normal din painea alba si paste este digerat, se transforma in zahar aproape la fel de repede ca in cazul in care ai baut aceeasi cantitate de zahar intr-un pahar cu apa.
O alta problema cu aceasta crestere brusca a zaharului din sange este ca provoaca o crestere a nivelului de insulina.
Atunci cand glucoza intra in sange mai lent, nivelul de insulina nu creste atat de mult si astfel te simti satula pentru mai mult timp.
Amidonul nedigerat intra in intestinul gros, unde se afla aproximativ un kilogram de bacterii; amidonul rezistent actioneaza ca fibre si este fermentat, apoi se transforma in substante chimice numite acizi grasi, care sunt absorbite in sange si au o gama larga de beneficii, cum ar fi prevenirea bolilor de inima si scaderea tensiunii arteriale.
Un studiu recent a aratat ca, consumul de amidon rezistent ar putea reduce unele dintre modificarile potential daunatoare ale consumului de carne rosie.
Amidon rezistent apare in mod natural in multe alimente, cum ar fi banane, fasole si unele leguminoase.
Reincalzirea pastelor face ca amidonul sa devina rezistent. Acest lucru inseamna mai putina insulina, mai putina glucoza in sange, mai putina foame si mai multe fibre.
Sursa: www.dailymail.co.uk
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro