Un aport redus de fibre iti poate pune sanatatea in pericol. Uite ce beneficii au fibre, dar si care sunt consecintele la care te expui daca le consumi in cantitati mult prea mici.
Poti sa dezvolti cancer de colon
Consumul unei cantitati mici de fibre este principala cauza care duce la instalarea constipatiei, o problema care in timp poate atrage de la sine anumite complicatii.
In general, un sistem digestiv lenes determina aparitia crampelor, a respiratiei urat mirositoare si a starii de somnolenta.
In cazuri mai grave, poate fi afectata mucoasa intestinala, crescand riscul de a suferi de cancer la colon.
Ai un risc mai mare de a suferi de diabet sau de boli cardiovasculare
Un alt rol al fibrelor este acela de a regla nivelul zaharului din sange, insa un aport scazut poate determina aparitia diabetului zaharat de tip 2.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Totodata, persoanele care consuma prea putine fibre au un risc mai mare de a suferi de boli de inima, intrucat in lipsa lor creste nivelul proteinei C reactive, substanta asociata deseori cu declansarea afectiunilor cardiovasculare.
Pentru mentinerea sanatatii organismului, specialistii recomanda consumul a 20-25 de grame de fibre pe zi.