Află din rândurile următoare care este rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea a demonstrat în repetate rânduri că este o gospodină iscusită, care gătește cu drag pentru soțul și fetițele sale. Prezentatoarea TV împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online rețelele sale pentru diverse mâncăruri, care sunt de-a dreptul delicioase.
De data aceasta, soția lui Tavi Clonda a gătit o ciorbă de burtă și a explicat întregul proces în mediul online.
Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Cristea în mediul online, pentru a pregătit ciorba de burtă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- oase de vită;
- burtă;
- ouă;
- smântână lichidă pentru gătit;
- țelină;
- morcovi;
- ceapă;
- boabe de piper;
- foi de dafin;
- oțet;
- usturoi;
- gogoșari.
„ De câteva zile bune îmi spune soțul că și ar dori o ciorbă de burtă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Avem nevoie de oase, oase din acestea, cum spun eu, genunchi, dar de vită, cu foarte multă măduvă. Știu că poate la magazin o să încerce să vândă rasol de vită, dar nu este cel mai bun pentru că nu o să aveți ce să faceți cu carnea după. De asemenea, o să aveți nevoie de burtă, trebuie sa aveți exact cât vă trebuie. Dacă vreți mai multă carne, atunci mai multă burtă. Dacă vreți cu mai puțină carne, atunci mai puțină burtă. Avem nevoie de ouă, de asemenea, dar doar de gălbenușuri.
Smântâna lichidă din aceasta pentru gătit. Este obligatoriu să folosiți din aceasta, dacă nu vreți să se brânzească, cum se spune, ciorba. Mai avem nevoie de un pic de țelină. Niște morcovi, o ceapă și, de asemenea, piper mare, deci boabe de piper și foi de dafin.
Hai să începem. Înainte să începem procedura, am uitat să vă spun că o sa vă mai trebuiască oțet, dacă vreți să acriți ciorba, dar puteți pune oțet la masă și să acrească fiecare cât dorește și usturoi. O sa vedeți că pun usturoiul în ciorbă. Direct, dar puteți să aduceți și mujdei la masă, ca oțetul. Este fix opțiunea voastră.”, a spus Gabriela Cristea.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al ciorbei de burtă. Potrivit informațiilor sale, procesul este unul foarte simplu, dacă respecți rețeta, iar rezultatul este unul de-a dreptul delicios.
„ Hai să începem. Într-o cratiță mare, mare, cu apă, am curățat doi morcovi, am și un pic de țelină și o ceapă. Astea toate sunt doar de gust, pentru că le vom scoate din ciorbă. Am spălat bine oasele. Și le pun, evident, pe toate în cratiță și dăm totul la fiert pentru aproximativ 3 ore sau până cade măduva din os.
Tot acum, când facem supa, punem și câteva boabe de piper și, de asemenea, trei-patru-cinci frunze de dafin. După două ore și jumătate o să scoatem oasele și legumele și o să o strecurăm. Strecuratul este obligatoriu și vă recomand chiar să spălați oala, ca să rămână ciorba cât mai curată.
Între timp am desfăcut burta din pachet și am aproximativ 2 kg de burtă. Atât o să pun eu. Pe care o spălăm bine înainte și o lăsăm la scurs înainte să o punem în ciorbă. Eu folosesc burtă prefiartă, curățată și tăiată fideluță, mi se pare mai simplu așa. Nu iau necurățată, pentru că e foarte complicat de curățat.
Hai să fim cinstiți, să ne mai ușurăm și noi sarcina. Am pus iarăși supa la fiert și adăugăm carnea (burta) pe care o mai lăsăm să fiarbă aproximativ 30- 40 de minute. E momentul să separăm ouăle de albuș și gălbenuș. Și, de asemenea, să adăugăm și smântâna. Între timp am scos și niște gogoșari acri pe care o să-i tai fâșii și am curățat și două căpățâni și jumătate de usturoi, pe care o să le rad.
Hai să începem să desfacem ouăle. 10 gălbenușuri amestecate bine, bine și punem și smântâna.
Amestecăm bine, bine oul cu smântâna. Am să mai adaug încă o jumătate de litru de smântână și amestec bine și acum este momentul să oprim ciorba noastră. Înainte să oprim focul, punem sare și piper. Punem ceva sare pentru că o să avem destul de multă ciorbă. Și un pic de piper. Oricum, o să își mai pună toată lumea la masă, atât cât dorește.
Dregem ciorba noastră cu oul și cu smântâna. Procedura este în felul următor: avem oala cu ouă și cu smântână și punem întotdeauna, 1- 2 polonice de ciorba, de zeamă din asta și întotdeauna așa și nu invers, pentru că trebuie încet, încet să aducem smântâna și oul la aceeași temperatură cu ciorba noastră, altfel vom avea niște brânză. Radem și câțiva morcovi. Călim morcovul în puțin ulei. Usturoiul îl dăm prin răzătoarea cea mai mică pe care o aveam în casă. Îl pun în ciorbița noastră și o să dau culoare galbenă foarte frumoasă ciorbei. De altfel, morcovul se va topi pentru că el este deja moale.
Am pus și niște gogoșari acriți, usturoiul dat pe răzătoarea mică. Tot la sfârșit pun și oțetul, nu foarte mult, pentru că fiecare poate să-și pună în farfurie atât cât dorește, să fie de acră ciorba. Este senzațională!”, a spus Gabriela Cristea pe pagina sa de Facebook.