Ți-ai dorit dintotdeauna să dansezi, însă nu ai avut oportunitatea sau curajul să faci acest pas?
Crezi că nu ai nicio aptitudine pentru dans? Îi invidiezi pe acei oameni care dansează că profesioniști și care devin senzația ringului de dans?
Dacă răspunzi da la cel puțin una dintre următoarele afirmații, atunci continuă să citești acest articol.
Adesea ți-ai spus, atunci când voiai să te apuci de dans că: nu ai simțul ritmului, este prea mult efort, ești prea timid să dansezi în public, nu ai fizicul unui dansator, nu ai timp să mergi la cursuri de dans și câte și mai câte. Lasă toate aceste idei preconcepute deoparte și pregătește-te să lucrezi pentru a străluci pe ringului de dans.
Mulți oameni au început să învețe dansul datorită unui film, al unei emisiuni sau din dorința de a te mișca mai bine. De asemenea, constatăm că numărul persoanelor interesate de dans a crescut considerabil în ultimii ani. Tu încă nu ești hotărât? Îți dăm câteva motive extraordinare pentru a te înscrie la o școală de dans.
Dansul are acea putere de a-ți oferi eliberare fizică, dar și psihică, cu care găsim puterea de a trăi, care ne permite să alungăm anxietatea.
1. Dansul este o plăcere
Dansul este o plăcere care îți va aduce bucurie. Când vrei să înveți să dansezi, ceea ce vrei, mai presus de toate, este să te bucuri. Indiferent de stil: chachachá, bachata, rock n roll, salsa, merengue, vals, zumba, tango, mambo…lasă muzică să te ia departe și uită pentru o vreme de grijile vieții de zi cu zi. Încetul cu încetul, plăcerea te va invada. Cursurile cu un profesor de dans sunt ocazia perfectă de a te relaxa și de a te elibera. Alege să faci cursuri Dance Vision, pentru a te bucura din plin de dans!
2. Alege dansul pentru a elibera stresul și tensiunea
Ca în orice activitate fizică, dansul favorizează eliberarea stresului! Vei secretă endorfine, faimoșii hormoni ai fericirii. Studiile științifice au demonstrat că dansul ajută la combaterea disconfortului și a unor boli. Chiar dacă dansezi prost, e că un fel de terapie, dar întregul proces este mult mai distractiv.
3. Dansează pentru a te menține în formă
Vei vedea că condiția fizică se îmbunătățește. Mușchii vor fi tonifiați, iar rezistența ta va crește. Deși crampele și rigiditatea vor apărea la primele ședințe, dacă exersezi în mod regulat, acestea vor deveni o amintire îndepărtată. Dansul oferă la fel de multe beneficii că o sesiune de alergare. Este un exercițiu cardio cu multe avantaje.
4. Păstrează silueta cu ajutorul dansului
Dansul îți permite să-ți dezvolți mușchii și să-ți perfecționezi silueta, dar și să câștigi flexibilitate
Când vorbim despre activitate sportivă, vorbim despre o siluetă frumoasă. Dansul nu numai că ajută la menținerea siluetei în timp ce arzi calorii, dar ajută și la îmbunătățirea posturii. Și cu siguranță ai observat deja dansatori profesioniști. Sunt adevărate simboluri ale eleganței. Un dansator stă în picioare și se mișcă cu grație și stil, iar asta face toată diferența.
5. Câștigă flexibilitate datorită dansului
De asemenea, este un bun exercițiu pentru a-ți relaxa mușchii. Vei face exerciții esențiale în timpul orelor de dans care încetul cu încetul te vor ajută să îmbunătățești flexibilitatea corpului. Nu trebuie să apelezi la figurile complicate ale break-dance-ului, însă chiar și cu cele mai simple mișcări spatele tău va deveni mai flexibil și vei observa că durerea scade.
6. Mergi la cursuri de dans pentru a cunoaște oameni
În mod similar, dansul este una dintre modalitățile cele mai bune de a întâlni oameni. Nu este neapărat nevoie să mergi la cluburi de dans. Cursurile de dans vor deveni ocazia perfectă de a dansa cu diferiți parteneri într-o atmosferă prietenoasă. Cu toții veți fi uniți de un punct comun: pasiunea pentru dans. Odată ce cursul se termină, îi poți invită partenerul de dans în oraș pentru a va cunoaște mai bine.
7. Du-te la cursuri de dans cu partenerul tău
Multe cupluri se înscriu la cursuri de dans pentru a deschide dansul nunții. Cursurile de dans din acest motiv sunt un prim pas, așa că de ce să renunți la el? Dansul cu partenerul tău face complicitatea dintre cei doi să crească. Într-adevăr, această activitate necesită o sincronizare pentru amândoi, ca să nu mai vorbim că dansurile de sală apropie corpurile.
8. Dansează pentru a recăpăta încrederea în sine
Eșți timid? Introvertit? Îți este greu să cunoști oameni din cauza lipsei de încredere în tine?
Cu dansul, vei dezvolta o activitate artistică și asta este ceva foarte bun pentru moral. Cu cât progresezi mai mult, cu atât vei fi mai încrezător. Nu există nimic mai bun pentru a atinge un obiectiv decât să te simți capabil să muți din nou munții din loc.
9. Învață să dansezi pentru a te deconecta
TV, rețele de socializare... Câte ore pierzi în fiecare zi în fața unui ecran? A dedică chiar și doar o oră pe săptămână dansului, vei vedea că este o activitate care te va ajută să te deconectezi de viața ta stresantă. Mergând la cursuri de dans vei putea să cunoști oameni și să te deconectezi fără ajutorul unui computer.
10. Începe să dansezi pentru a te simți tânăr
Beneficiile pe care dansul le are asupra corpului sunt numeroase. Au fost efectuate multe studii științifice pentru a determina beneficiile dansului asupra creierului. Rezultatele sunt surprinzătoare:
• Exersarea dansului diminuează riscul de demență senilă cu 76%;
• Tangoul atenuează boli precum Parkinson;
• Dansul reduce anxietatea, mai ales dansul modern.
Indiferent de experiența ta în lumea dansului, poți debuta la orice vârstă. Alege cursuri de dans la Dance Vision pentru începători, nivel mediu, sau cursuri mai intensive de grup sau private pentru orice nivel. Dacă vrei să înveți să dansezi pentru a te perfecționa sau a progresa rapid, nu ezita să accesezi site-ul.