Florin Dumitrescu a oferit sfaturi prețioase de care trebuie să ținem cont atunci când mergem să mâncăm la restaurant.
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi de la noi din țară, care s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin intermediul talentului său culinar, dar și al felului său de a fi.
Astfel, în cadrul unui podcast, cheful a dezvăluit o serie de sfaturi prețioase de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să mâncăm un preparat delicios la restaurant.
Ce nu trebuie să comanzi niciodată la un restaurant
Florin Dumitrescu a explicat de ce nu este bine ca atunci când mergem la un restaurant să comandăm felul de mâncare pe care ni-l recomandă ospătarul. Potrivit spuselor sale, aceasta este o strategie de marketing pentru a vinde produsul care se află aproape de termenul de expirare.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Mai mult decât atât, a făcut specificații cu privire la mitul conform căruia nu ar trebui să achiziționezi mâncare la 100 de grame pentru că există posibilitatea să fii păcălit.
C hef Florin Dumitrescu: ”Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Nu, că mă simt ca un magician care dezvăluie trucuri.”
George Buhnici: ”Partea aia cu gramajul? Să nu iei la 100 de grame ca te păcălește?”
Chef Florin Dumitrescu: ”Nu, aia cu gramajul e o prostie. Aia cu gramajul nu funcționează. Aia cu gramajul este o prostie pentru că dacă te duci la raionul de pește și spui „Vreau și eu peștele ăsta”, îl vezi când îl cântărește. Adică să nu iei la suta de grame, că te păcălește.
George Buhnici: ” Acolo îl vezi, dar la restaurant nu vezi când îl cântărește.”
Chef Florin Dumitrescu: ” Păi da, pleacă de la premisa că peștele are întotdeauna între 400 și 800 de grame. Dacă tu iei un pește și îți calculează la un kilogram, e din start prețul făcut per pește. Nu te arde mult. Dacă te arde, te arde la 30- 50 de grame, dar banii ăia nu intră în buzunarul cuiva. Tot la firmă se duce. Însă treaba cu ședința de dinainte, momentul în care e vorba despre un meniu à la carte, adică unde te duci și îți comanzi tu din 7-8 feluri de mâncare per capitol există această „Astăzi vă recomand coastele de porc”. Dar de ce îmi recomanzi tu coastele de porc astăzi? Păi să scape de ele. Nu că sunt ele gătite, dar este ultima zi a lor înainte de a expira. Înainte de a începe să miroasă urât, asta în cârciumile care nu funcționează. Dacă te duci la o cârciumă cu vad, care are 700 de persoane rulaj pe prânz, nu mai ai problema asta. ”, a fost discuția dintre cei doi în podcastul lui George Buhnici .
Unde găsești cea mai bună mâncare
Citește și: Cum pot face femeile alegeri sănătoase atunci când merg la restaurant
Cunoscutul chef a vorbit și despre locul în care poți mânca cele mai bune preparate. Este vorba despre acele localuri care au mereu mâncare gătită și un rulaj foarte mare în privința oaspeților. În astfel de locuri ai garanția că mâncarea este tot timpul proaspătă.
„Cel mai bun sfat: acolo unde este cârciuma plină, acolo trebuie să mănânci. Întotdeauna .”, a spus cheful.