Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale

Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale
Nu mai ai chef de carne? Gateste o placinta cu legume provensale

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o super placinta.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura mare patrunjel
Un ou
Mod de preparare
Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval ras.
Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.
Se scot de la cuptor, se lasa sa se  raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.
Umplutura
Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale.
Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.
Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute
sa se gratineze putin cascavalul.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.

Ingrediente

2 cepe
1-2 dovlecei
O vanata
2-3 rosii
2-3 catei de usturoi
O lingurita ierburi provensale
Sare, piper, ulei de masline
1-2 foi de foitaj
150-200 g cascaval ras
O legatura mare patrunjel
Un ou

Mod de preparare

Se taie foitajul in patrate de 10 cm, se ung cu ou, apoi se presara sare si cascaval ras.



Se coc la 180 grade timp de 20 minute, pana cand devine auriu si foitajul a crescut.

Se scot de la cuptor, se lasa sa se  raceasca, se taie pe jumatate, astfel incat sa le putem umple.


Umplutura

Se incinge uleiul de masline, se adauga legumele taiate cuburi, apoi se adauga usturoi tocat marunt, se asezoneaza bine, se adauga si rosiile mai tarziu, impreuna cu ierburile provensale. 


Cand legumele sunt al dente dar patrunse, se ia de pe foc si se amesteca cu verdeata.

Se pune umplutura in foitaj,se presara cascaval ras, se acopera cu capacul de foitaj, se unge cu ou, apoi se mai introduce la cuptor timp de 10 minute sa se gratineze putin cascavalul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies