Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale.
Regleaza tensiunea arteriala
Daca stii ca ai probleme cu tensiunea arteriala include samburii de caisa in dieta ta zilnica.
Acestia ajuta la mentinerea unor valori normale ale pulsului, dar si la ameliorarea durerilor provocate de artrita. Pentru ca sunt o sursa de potasiu, samburii si caisele sunt recomandati hipertensivilor, in special vara.
Hraneste tenul
Din miezul caiselor se extrage ulei care este folosit in industria cosmetica la produse potrivite pentru hidratarea tenului.
Distrug cancerul
Samburii de caisa contin din belsug Vitamina B17, cunoscuta si sub denumirea de "amigdalina". La randul sau, amigdalina este considerata a avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase, stimuland sistemul imunitar sa le elimine din organism.
In cazul cancerului de san si al celui de plamani, curele de samburi de caise sunt recomandata pe perioade de pana la o luna, cu pauza de doua saptamani intre ele.
Pentru cancerul de colon se recomanda, in special, consumul caiselor proaspete, acestea contin pectina o fibra alimentara solubila. Atentie insa la cantitatea de samburi pe care o introduci in dieta. Acestia contin mici cantitati de cianura, de aceea se recomanda pauze intre cure, dar si un consum zilnic moderat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa: sanatate.bzi.ro