Nu mai esti motivata sa mergi la birou? Uite cum iti poti imbunatati starea mentala

 Nu mai esti motivata sa mergi la birou? Uite cum iti poti imbunatati starea mentala
 Nu mai esti motivata sa mergi la birou? Uite cum iti poti imbunatati starea mentala

Toate avem nevoie de o zi libera de la birou, din cand in cand, pentru a ne da un restart. Dar ce facem cand am cerut de prea multe ori liber pentru a ne reface?

Daca presupunem ca esti o persoana obisnuita care nu are intotdeauna chef de munca, exceptand situatiile in care esti deprimata, iti recomandam sa faci cateva lucruri care te vor face sa-si schimbi starea.

1. Rasfata-te!

Cumpara-ti cafeaua preferata in drum spre munca. Fa-ti planuri pentru pranz. Programeaza ceva dragut dupa birou, un antrenament la sala, o iesire cu prietenii sau o noapte cu filme bune.

Aminteste-ti ca ai lucruri mai bune de facut decat sa suni la birou si sa anunti ca esti bolnava.

2. Alege-ti un motto!

Selecteaza un motto pozitiv care sa te faca sa te ridici din pat dimineata si sa mergi mai departe.

3. Ia lucrurile pas cu pas!

Si nu este nevoie sa faci pasi mari. Ridica-te din pat, fa un dus, imbraca-te, mananca ceva, apoi indreapta-te catre birou.

Nu te grabeste nimeni si nici nu trebuie sa sari vreunul dintre pasi.

4. Fa-ti viata mai usoara!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ia un taxi in loc de autobuz. Uita sa treci pe la spalatorie! Poarta ceva confortabil. Sari peste cateva dintre lucrurile pe care le-ai scris pe lista de "to do" a zilei.

Cere prietenilor, iubitului si familiei ajutorul de care simti ca ai nevoie, chiar daca este vorba doar despre o simpla discutie.

5. Iesi de pe pilot automat!

Nu putem functiona cu motoarele turate la viteza maxima in fiecare zi si sunt unele perioade in care suntem nevoite sa trecem pe pilot automat. Ei bine, cateodata trebuie sa o luam mai usor si sa facem lucrurile in ritmul propriu.

6. Nu iesi in evidenta!

Daca esti demotivata, probabil ca nu este una dintre cele mai bune zile in care sa interactionezi cu seful si echipa. Incearca sa limitezi pe cat posibil interactiunile, dar nu fi nepoliticoasa. Pune-ti castile, nu-ti scoate capul din calculator si inchide usa biroului.

7. Executa doar treburile usoare!

Poate ca astazi nu este ziua potrivita in care sa termini cel mai important proiect, dar aminteste-ti ca tot ceea ce faci la birou este mult mai important decat ce ai fi facut daca ai fi

ramas acasa.

8. Ajuta-i pe cei din jur

Atunci cand nu esti in cea mai buna stare, incearca sa faci gesturi dragute pentru cei din jur. Deschide usa unei batrane, fa un compliment, ofera sfaturi unui coleg mai tanar.

9. Fii recunoscatoare!

In loc sa te gandesti la toate motivele pentru care nu vrei sa mergi la birou, concentreaza pe partile pozitive ale situatiei. 

Esti in viata. Ai un job. Nu esti cu adevarat bolnava. Recunostinta fata de propria persoana va atrage multa energie pozitiva.

10. Ai grija de tine!

Acorda-ti cateva minute in care sa respiri adanc si sa meditezi pentru a te revitaliza. Fa pauze la job, cat de des poti. Iesi din birou si plimba-te putin. Odihneste-te, mananca si fa exercitii. Mergi la masa, manichiura, pedichiura, fa o baie cu spuma si practica yoga.

Incarca-te cu energie si gandeste-te ca maine va fi o zi mai buna.

Sursa: Huffington Post



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies