In prezent, pe rafturile magazinelor se regasesc „gustari” care pot provoca destul de usor probleme.
Cornurile ambalate cu diverse arome (ciocolata, fructe…etc)
Surplusul de carbohidrati din faina rafinata, din care sunt fabricate aceste cornuri, dar si chimicalele din „umplutura” lor sunt responsabile pentru aparitia cancerului mamar si incurajarea cresterii si raspandirii multor altor tipuri de celule canceroase.
Biscuitii
Zaharul continut de biscuiti dar si faina din care sunt facuti cresc usor nivelul de insulina din sange si, de asemenea, reprezinta o sursa de energie pentru celulele canceroase. Indulcitorii bogati in fructoza, ca de exemplu, siropul de porumb cu continut crescut de fructoza s-au dovedit a fi o sursa de energie ideala, dar nu pentru corp, ci pentru celulele canceroase, al caror metabolism si a caror proliferare beneficiaza din plin de pe urma ei.
Covrigii si gogosile
Aceste gustari preferate de foarte multi oameni, au un indice glicemic destul de mare ceea ce provoaca foarte repede cresterea glicemiei si in scurt timp scaderea ei. Consumati regulat, acestia „ajuta” organismul sa dezvolte rezistenta la insulina, fapt care poate duce la aparitia diabetului. Daca mai luam in considerare si faina alba procesata folosita la fabricarea lor, ajungem la candidatul ideal pentru aparitia cancerului la pancreas.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro