Nu mai mancati portocale daca suferiti de aceasta boala! Medicii trag un semnal de alarma

Nu mai mancati portocale daca suferiti de aceasta boala! Medicii trag un semnal de alarma
Nu mai mancati portocale daca suferiti de aceasta boala! Medicii trag un semnal de alarma

Iarna, portocalele parca sunt consumate mai cu pofta pentru ca sunt si foarte delicioase. Speciliastii atrag atentia sa aveti mare grija cat de multe consumati!

Portocalele sunt o sursa bogata de potasiu, magneziu, acid folic si vitamine din complexul B, adica tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor. Specialistii spun ca acestea trebuie consumate in cantitati mici de catre persoanele care sufera de reumatism deoarece natura acida a sucului acestora poate sa accentueze simptomele artritei.

De asemenea, si coaja fructului trebuie folosita cu atentie pentru ca poate fi tratata chimic pentru conservare indelungata ori pentru colorare.

"De obicei, substantele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase si lasa pe un servetel urme rosiatice-portocalii, iar in cazul substantelor de conservare, e posibil ca acestea sa fie galbui-cenusii. Daca exista dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea sa nu fie folosite", spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit B1.ro. Cu toate acestea, beneficiile portocalelor sunt de necontestat. O ceasca de suc de portocoale, proaspat stors, ofera aproximativ 72 mg de calciu.

In afara de vitamina C si calciu, portocalele sunt de asemenea o buna sursa de potasiu, vitamina A si beta-caroten.

Sursa: b1.ro

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

3 remedii naturale care te scapa de talpa gastei

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies