Iarna, portocalele parca sunt consumate mai cu pofta pentru ca sunt si foarte delicioase. Speciliastii atrag atentia sa aveti mare grija cat de multe consumati!
Portocalele sunt o sursa bogata de potasiu, magneziu, acid folic si vitamine din complexul B, adica tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor. Specialistii spun ca acestea trebuie consumate in cantitati mici de catre persoanele care sufera de reumatism deoarece natura acida a sucului acestora poate sa accentueze simptomele artritei.
De asemenea, si coaja fructului trebuie folosita cu atentie pentru ca poate fi tratata chimic pentru conservare indelungata ori pentru colorare.
"De obicei, substantele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase si lasa pe un servetel urme rosiatice-portocalii, iar in cazul substantelor de conservare, e posibil ca acestea sa fie galbui-cenusii. Daca exista dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea sa nu fie folosite", spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit B1.ro. Cu toate acestea, beneficiile portocalelor sunt de necontestat. O ceasca de suc de portocoale, proaspat stors, ofera aproximativ 72 mg de calciu.
Sursa: b1.ro