Celebra prezentatoare TV a mai dezvăluit încă o rețetă în mediul online. Proaspăt întoarsă din vacanță, vedeta a pregătit chifteluțe în stilul clasic pentru familie și altele tăvălite prin susan, pentru ea.
“Eu nu mai știam ce să gătesc și așa m-am gândit la varianta asta, pentru că poate vă inspiră și pe voi. Hai să vă arăt rețeta.”
Ingrediente pentru rețeta Gabrielei Cristea de chifteluțe tăvălite prin faină și susan
- 1 kilogram de spată (pentru că este o carne mai grasă)
- 2 căpățâni de usturoi
- 4 cartofi fierți
- mărar
- pătrunjel
- piper alb
- sare
- 2 ouă
- susan
După ce a specificat ingredientele pentru chifteluțe, Gabriela Cristea a început sa prepare compoziția alături de fiica sa.
"Uneori este întrebarea aia: Ce mai gătim astăzi? Ei bine, de data asta am luat niște carne tocată, puțin mai grasă. Acum toc niște usturoi pentru că acum vreau să facem niște chiftele. Ideea este că pe unele chifteluțe o să le fac în stilul clasic, tăvălite prin faină și pe altele tăvălite prin susan.
După ce și-a pus mănuși de plastic, Gabriela a început să adauge ingredientele necesare pentru chiftele, într-un bol. Rând pe rând, acestea au fost adăugate și atent explicate de celebra prezentatoare TV.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Între timp, eu o sa îmi iau niște mănuși pentru că o să amestec cu mâinile, mi se pare că așa se amestecă cel mai bine. Înainte de a amesteca ceva, trebuie să și combinam. În acest bol am un kilogram de spată pentru că este mai grasă, usturoi din belșug, eu am pus două căpățâni și am fiert în prealabil, 4 cartofi mari de dimensiunea unui pumn. Cartofii îi voi presa ca la piure, bine de tot. Apoi îi adăugați peste carne, pentru că ei au rolul de a afâna chiftele. O să le facă mai pufoase și mai ușor de mâncat. Am tocat niște mărar și pătrunjel pe care îl adaug tot în bol. Piper alb, sare și mai spargem și două ouă.”
Cum pregătește Gabriela Cristea chiftelele
Pregătiți-vă un bol cu faină și unul cu susan pentru chiftele care vor fi gata pentru a fi tăvălite.
“Acum începeți operațiunea de a amesteca compoziția, pentru asta mi-am pus mănușile. Acum este amestecată carnea și începeți cu chiftelele pe care le dați prin susan. Formați chiftele în stilul clasic și dați-le prin susan. Din cantitatea de carne pe care am avut-o și cu ingredientele adăugate, mi-au ieșit 33 de chiftele, dintre care 10 sunt cu susan și restul tăvălite prin faină.
Într-o tigaie încinsă bine, adăugați ulei din belșug. După ce s-a încins uleiul este momentul să puneți chiftelele. Pentru a ține pasul cu uleiul încins, Gabriela Cristea, întâi formează toate chiftele și apoi nu face decât de a le prăji în tigaia bine încinsă.
Chiftelele le prăjiți pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Cele cu susan se rumenesc mai puțin decât cele date prin faină. Nu va rămâne decât să le scoateți din tigaie și să le puneți într-un șervețel care absoarbe grăsimea.Tavi Clonda a fost plăcut impresionat de preparatul Gabrielei și a avut numai cuvinte de laudă.
“Iubire, știi de când nu am mai mâncat chiftele?! Așteptam de trei ore. Miroase toată casă numai a chiftele. Miros nemaipomenit! Am pus puțin muștar. Numai soția mea poate găti așa ceva!” au fost cuvintele celebrului artist după ce a gustat chifteluțele.