Nu o sa iti vina sa crezi ce poate cauza cancerul de piele! Si nu este vorba de sedintele de bronzare artificiala sau statul la plaja

Nu o sa iti vina sa crezi ce poate cauza cancerul de piele! Si nu este vorba de sedintele de bronzare artificiala sau statul la plaja
Nu o sa iti vina sa crezi ce poate cauza cancerul de piele! Si nu este vorba de sedintele de bronzare artificiala sau statul la plaja

Un nou studiu arata ca pe langa bronzarea artificiala si arsurile solare, un alt aspect la care nici nu ne-am gandi, poate duce la aparitia melanomului.

Bronzarea artificiala, arsurile solare precum si expunerea la soare fara protectie sunt factori care determina aparitia cancerului de piele. Exista insa si un alt aspect  care poate cauza acesta boala necrutatoare: zborul cu avionul.

Membrii echipajelor din avione ca pilotii sau insotitorii de zbor prezinta un risc dublu in dezvoltarea melanomului fata de restul lumii, spune un studiu publicat in “JAMA Dermatology”.

Studiul a vizat diagnosticele de cancer de piele si rata mortalitatii in randul a 266.000

de membrii de echipaje de zbor intre anii 1990 si 2013.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Se pare ca sansele acestora de a dezvolta cancer de piele sunt substantial mai mari asta din cauza expunerii cumulative la razele UV.

La altitudinea la care zboara avioanele, nivelul radiatiilor UV este de doua ori mai mare decat la nivelul solului.

Pericolul creste si mai mult daca avionul zboara deasupra norilor grosi sau in conditii de ninsoare, care reflecta 85% din aceste radiatii. Razele UV pot penetra geamurile avioanelor si pot afecta toate persoanele care se afla in aparatul de zbor.

Razele UV pot cauza modificari in AND-ul pielii, acestea cauzand melanomul.

Desi datele nu arata exact in ce masura afecteaza aceste raze pasagerii, specialistii spun ca zborurile frecvente cresc riscul aparitiri cancerului de piele.

Sursa www.womenshealthmag.com



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies