Nu o sa-ti vina sa crezi! Semintele de coriandru au efecte adverse asupra corpului!

Nu o sa-ti vina sa crezi! Semintele de coriandru au efecte adverse asupra corpului!
Nu o sa-ti vina sa crezi! Semintele de coriandru au efecte adverse asupra corpului!

Cu toate ca au beneficii asupra organismului, semintele de coriandru au si efecte adverse, care pot declansa probleme serioase de sanatate.

Pot duce la aparitia problemelor hepatice- Consumul in exces a semintelor de coriandru pot cauza probleme la nivelul ficatului. Compusii uleiosi din acest condiment stimuleaza vezica biliara sa secrete fiere in exces, proces care poate duce la dereglari ale ficatului.

Determina reactii alergice- Un consum excesiv de seminte de coriandru poate duce si la aparitia reactiilor alergice, precum mancarimi, dificultati de respiratie, umflarea fetei sau a gatului si chiar ameteli.



Ingreuneaza respiratia-
Totodata, consumate in exces, semintele de coriandru afecteaza si sistemul respirator. Acestea pot ingreuna respiratia intrucat dau senzatia de ingustare a traheei si pot duce la aparitia durerilor de piept si la uscarea gatului.

Duc la aparitia problemelor gastrointestinale-
Folosirea excesiva a semintelor de coriandru poate declansa si probleme gastrointestinale, mai ales in cazul persoanelor care sufera deja de afectiuni digestive.
Printre principalele simptome se numara diareea, durerea de stomac, pierderea apetitului alimentar si deshidratarea.

Scad nivelul zaharului din sange-
Semintele de coriandru sunt folosite ca tratament adjuvant in diabet, insa atunci cand sunt folosite pe o perioada lunga de timp, nivelul glicemiei poate scadea drastic, motiv pentru care se recomanda o monitorizare atenta a glicemiei.

Deregleaza ciclul menstrual-
Cu toate ca semintele de coriandru sunt folosite pentru reglarea menstruatiei, atunci cand sunt administrate cu un alt scop, pot avea un efect negativ asupra ciclului menstrual.
De aceea, se recomanda prudenta in folosirea coriandrului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies