„Nu știu dacă putem fi atât de încrezători.” Economiștii, despre banii românilor

 Economiștii, despre banii românilor
Economiștii, despre banii românilor

Ministrul Muncii consideră că pensiile românilor vor fi din ce în ce mai mari în anii următori, iar generațiile viitoare de seniori se vor bucura de venituri mai mari ca în momentul actual. Cu toate acestea, economiștii sunt sceptici!

În urmă cu puțin timp, o altă discuție despre pensii a contrariat opinia publică. Ministrul Muncii este de părere că generațiile viitoare de seniori vor primi sume mai mari de bani, față de cei din prezent.

Citește și: Ce pensie încasează Petre Roman. Fostul premier al României consideră că este o sumă mică

Economiștii, despre banii românilor

Cu toate că multe persoane își fac griji cu privire la modul în care vor evolua pensiile românilor, dar ministrul Muncii este optimist. Ultimele date arată că până în anul 2040 numărul pensionarilor va fi mai mare decât cel al tinerilor din câmpul muncii, iar multe persoane își fac griji de modul în care pensiile lor vor fi plătite de stat.

Chiar și așa. Marius Budăi privește partea bună și spune că pensiile copiilor vor fi mai mari decât cele pe care le au vârstnicii din prezent.

Totuși, economiștii rămân rezervați, explicând că este prematur pentru un astfel de scenariu.

Citește și: Pensia românilor care au cotizat doar 10-15 ani. Legea este una clară

 Economiștii, despre banii românilor
Economiștii, despre banii românilor[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Marius Budăi, noi detalii despre pensiile românilor

Marius Budăi a afirmat recent că viitoarele generații de pensionari vor avea venituri mai mari comparativ cu seniorii care primesc în prezent veniturile de la stat.

El își susține ideea prin faptul că veniturile românilor vor fi mai mari, iar prin prisma acestui lucru pensiile vor fi aliniate la noile salarii pe care cetățenii le vor încasa.

„Nu este adevărat pentru că, în continuare, politica de creșteri salariale și politica de creștere a salariului minim, împing veniturile românilor în sus.

Bineînțeles că nu la un nivel care să fie neapărat mulțumitor, însă împing veniturile în sus. Asta, pe distributivitate, înseamnă și împingerea contribuțiilor în sus și înseamnă și pensii mai mari pe viitor",
a explicat recent, ministrul Muncii.

Specialiștii sunt rezervați cu privire la majorările pensiilor din viitor

Ministrul privește partea pozitivă a lucrurilor, dar economiștii nu par atât de siguri pe ei.

Aceștia consideră că veniturile românilor pot varia, iar în momentul actual este prea devreme pentru a estima veniturile românilor din anul 2040.

„Este foarte greu să estimăm de acum. Nu știu pe ce se bazează ministrul Budăi când face aceste afirmații. Ele ar putea să fie adevărate, dar este greu de descifrat ce va însemna pe viitor. Pe de-o parte, este clar că pensiile vor crește nominal și că peste 10 sau 20 de ani cifra cu care se va măsura o pensie va fi mult mai mare decât este astăzi, dar ce înseamnă efectiv în momentul

acela pensia, este greu de evaluat. Sunt multe modalități de a măsura creșterea unei pensii. De exemplu, poate să fie o măsură nominală, adică cifra care este înscrisă pe tabelul de pensie și în sensul acesta sunt sigur că va crește. Este vorba despre pensia reală care este cifra corelată cu indicele inflației și aici evident că lucrurile sunt discutabile și mai este o măsură care poate fi luată în considerare și care înseamnă pensia în raport cu salariul minim sau mediu pe economie.
Din această perspectivă, nu știm în ce măsură putem să fim atât de încrezători că lucrurile vor sta mai bine",
a explicat Aurelian Dochia, pentru WOWbiz.ro.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Evoluția pensiilor pentru următorii ani, încă greu de calculat

Economiștii atrag atenția asupra faptului că în prezent nu este ușor să ne dăm seama dacă chiar va fi așa. Există numeroase lucruri ce pot influența veniturile românilor și sumele alocate de stat pentru pensii.

„Pe de-o parte, eu aș spune că nu este imposibil să se îndeplinească ceea ce spune, dar nici nu este cert ca va fi așa cum anunță. Ar trebui ca multe condiții să fie îndeplinite pentru aceasta. Mi se pare că este o premisă pe care ne putem baza, dar dincolo de asta sunt multe alte variabile care trebuie să fie luate în considerare pentru a ajunge la nivelul pensiei din 2040 și nu le deținem", a mai adăugat economistul Aurelian Dochia.

 Economiștii, despre banii românilor
Economiștii, despre banii românilor[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Se oferă 1.400 de lei de persoană în România. Certificatul de validare trebuie obținut imediat



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

„Este abuz.” Care este pensia lui Silviu Prigoană. Omul de afaceri nu este mulțumit

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies