„Nu sunt de acord să panicăm cetățenii.” Ce a anunțat Marius Budăi în legătură cu pensiile

„Nu sunt de acord să panicăm cetățenii.” Ce a anunțat Marius Budăi în legătură cu pensiile
„Nu sunt de acord să panicăm cetățenii.” Ce a anunțat Marius Budăi în legătură cu pensiile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat dacă până în luna martie se va reglementa noua formulă de calcul a pensiilor, iar răspunsul acestuia a fost că atât el, cât și toate agențiile de subordonare și-au îndeplinit la termen toate jaloanele

Marius Budăi a venit cu noi informații care au legătură cu noua Lege a pensiilor, cu accent pe formula de calculare a acestora. Ministrul Muncii a considerat că este benefic să clarifice două aspect importante în legătură cu seniorii României.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile. Anunț de ultimă oră

Ce a declarat Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că își dorește că clarifice două lucruri și că în ceea ce privește colapsul din anul 2030 nu este de acord. Acesta se bazează pe experiența pe care o are și le-a transmis oamenilor de acasă că în ultimul an au fost create peste 100.000 de locuri de muncă în România.

„Două chestiuni vreau să clarific. În ceea ce privește colapsul din 2030, o exclud categoric și nu sunt de acord.

Vă spun și de ce. Dacă o să stăm și o să facem ca în povestea cu Ion Creangă cu drobul de sare și nu o să luăm măsuri, este posibil să ajungem și acolo. Însă eu mă bazez pe experiența pe care o am și vrea să spun că numai în ultimul an au fost create peste 100.000 de locuri de muncă în România, cu măsurile corecte”, a
spus ministrul Muncii.

Marius Budăi a mai menționat că în România au mai existat situații în care numărul de senior care erau la pensie era mai mare decât cel al angajaților, dar problemele care au existat au fost rezolvate de guvernele respective.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

„În România au mai fost situații în care numărul de seniori care erau la pensie era mai mare decât cel al angajaților.

Problemele care au fost, au fost rezolvate de guvernele respective. Eu nu sunt de acord să panicăm cetățenii României. Că sunt probleme și că trebuie să fim foarte foarte atenți, că trebuie să fim proactivi, să nu așteptăm să se ajungă acolo, sunt de acord”,
a subliniat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a fost întrebat dacă noua formula de calcul a pensiilor va fi gata în luna martie, iar el a spus că până în momentul actual toate agențiile de subordonare și-au îndeplinit la termen toate jaloanele.

„Am să vă răspund cu fapte și am să vă spun că, până acum, Ministerul Muncii și toate agențiile din subordonare și-au îndeplinit la termen toate jaloanele”, a mai adăugat acesta.

Ce a anunțat Marius Budăi în legătură cu pensiile
Ce a anunțat Marius Budăi în legătură cu pensiile[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Ce va conține noua Lege a pensiilor

Marius Budăi le-a mai transmis oamenilor că experiența i-a demonstrate că cel mai bine este să comunici atunci când ai o variantă finală, iar faptul că pe piață se aruncă una sau mai multe variante, nu face nimic bun.

„Cu respect pentru dumneavoastră și pentru cetățenii români, experiența mi-a demonstrat că este cel mai bine să comunici atunci când ai varianta finală.

Faptul că se aruncă pe piața una sau alte variante, unul sau alte scenarii, nu face nimic bun. Noi acum suntem în lucru cu Comisia Europeană, cu cei din Banca Mondială care ne sunt experți prin contractul de asistență tehnică. După ce creionăm ceva, voi lua parteneri în această discuție pe cei de la sindicate și patronate, pentru că dacă acești oameni nu au fost luați la discuții la elaborarea PNRR, eu nu o să repet aceeași greșeală. ȘI în implementarea acestor reforme, cu siguranță ei o să-mi fie parteneri, așa cum mi-au fost și în reforma dialogului social, și cu tichetele de angajare, și cu multe altele pe care le-am avut”, a spus Marius Budăi, în cadrul unei emisiuni TV.

Ce a anunțat Marius Budăi în legătură cu pensiile
Ce a anunțat Marius Budăi în legătură cu pensiile[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Anunț important pentru persoanele care doresc să-și schimbe domiciliul! Se schimbă cărțile de identitate în România



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Veste proastă pentru românii cu centrale termice în locuințe! Va fi obligatoriu în România

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies