Nu te-ai fi gandit niciodata ca un consum ridicat de cafea iti poate face acest lucru!

Nu te-ai fi gandit niciodata ca un consum ridicat de cafea iti poate face acest lucru!
Nu te-ai fi gandit niciodata ca un consum ridicat de cafea iti poate face acest lucru!

Desi pentru multi cafeaua este una din micile placeri ale vietii, se pare ca aroma si gustul amarui care ne ajuta sa ne punem pe picioare dimineata nu sunt chiar cel mai sanatos obicei, mai ales cand nu ne moderam consumul.

 

Conform unui studiu realizat recent de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital, consumul ridicat de cofeina poate afecta fertilitatea la barbati. Persoanele de sex masculin care consuma mai mult de doua cani de cafea pe zi (espresso) au sanse scazute de a deveni parinti, in special in cazul fertilizarii in vitro. Cofeina poate afecta calitatea spermei, esentiala pentru succesul unei proceduri de tipul fertilizarii in vitro. Un shot de espresso contine in jur de 100mg de cofeina, iar in situatia in care depasim 250mg pe zi, conform cercetatorilor, efectele negative vor incepe sa apara.
Insa in cantitati moderate (maximum o cana pe zi) cofeina nu va avea aceleasi efecte negative asupra fertilitatii.
Acest studiu a testat si influenta pe care alcoolul (in special berea) o are asupra fertilitatii masculine, ajungandu-se la concluzia ca doua pahare de bere pe zi pot fi chiar benefice. Desi cercetarile recente se concentreaza pe populatia masculina, acelasi tip de investigatii au fost facute pentru a determina implicatiile consumului de cafea asupra femeilor care doresc sa devina mame, insa cu ajutorul procedurii de fertilizare in vitro.
La fel ca si in cazul anterior, cofeina scade sansele de a concepe, efectele consumului acesteia in exces fiind comparate cu acelea ale tutunului (asupra fertilitatii).
Sursa: ZiarulRIng.ro

Conform unui studiu realizat recent de cercetatorii de la Massachusetts General Hospital, consumul ridicat de cofeina poate afecta fertilitatea la barbati. Persoanele de sex masculin care consuma mai mult de doua cani de cafea pe zi (espresso) au sanse scazute de a deveni parinti, in special in cazul fertilizarii in vitro.

Cofeina poate afecta calitatea spermei, esentiala pentru succesul unei proceduri de tipul fertilizarii in vitro. Un shot de espresso contine in jur de 100mg de cofeina, iar in situatia in care depasim 250mg pe zi, conform cercetatorilor, efectele negative vor incepe sa apara. Insa in cantitati moderate (maximum o cana pe zi) cofeina nu va avea aceleasi efecte negative asupra fertilitatii. 

Acest studiu a testat si influenta pe care alcoolul (in special berea) o are asupra fertilitatii masculine, ajungandu-se la concluzia ca doua pahare de bere pe zi pot fi chiar benefice.
Desi cercetarile recente se concentreaza pe populatia masculina, acelasi tip de investigatii au fost facute pentru a determina implicatiile consumului de cafea asupra femeilor care doresc sa devina mame, insa cu ajutorul procedurii de fertilizare in vitro. La fel ca si in cazul anterior, cofeina scade sansele de a concepe, efectele consumului acesteia in exces fiind comparate cu acelea ale tutunului (asupra fertilitatii).

Sursa: ZiarulRIng.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies