Ti s-a spus pana acum ca stresul este nesanatos si ca iti face rau de fiecare data.
Ei bine, acest lucru nu este intotdeauna rau, spune Richard Shelton, medic psihiatru la Universitate din Alabama Birmingham.
Pana la urma, raspunsul organismului la probleme ar trebui sa fie unul de protectie.Doar atunci cand stresul devine cronic sau cand simti ca nu mai poti controla situatia trebuie sa incepi sa te gandesti la efectele negative. Iata care sunt cele cinci motive care iti spun in ce fel stresul este benefic pentru creierul si trupul tau.
1. Creste puterea creierul tau- Factorii de stres de intensitate redusa stimuleaza producerea de chimicale care intaresc legaturile dintre neureni.
2. Iti creste imunitatea pe termen scurt- Atunci cand corpul tau raspunde la stres, se pregateste pentru posibilitatea unei rani sau a unei infectii. Astfel, incepe sa produca substante chimice care ajuta sistemul imunitar.
3. Te face sa fii mai intelegatoare- Daca inveti sa faci fata situatiilor stresante, urmatoarele situatii de acest fel vor fi mai usor de acceptat.
4. Te motiveaza sa reusesti- Stresul bun este cel de care ai nevoie pentru a face o treaba buna la birou. Cheia este sa privesti situatia ca pe o provocare, nu ca pe un lucru negativ.
5. Poate duce la o dezvoltare mai armonioasa a copilului- Un studiu realizat in 2006 spune ca cei mai multi copii ai femeilor care au raportat stres moderat in timpul sarcintii s-au dezvoltat mai bine pana la varsta de 2 ani, comparativ cu cei ai mamelor nestresate.
Sursa: health.com
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro