Daca ai pofta de hamburegri prepara-i acasa din ingrediente sanatoase!
Ingrediente
500 g carne vita tocata (fara grasime)
1 lingura mustar
50 ml bere
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1 rosie taiata felii
2 castraveti murati taiati felii subtiri (pe lung)
Ketchup
1 borcan mic iaurt grecesc 0% sau 2% grasime
1 lingura maioneza light
4 chifle
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Prima data, preparati carnea.
Puneti carnea tocata intr-un castron si amestecati-o cu mustarul, berea, sarea si piperul.
Bagati chiflele in cuptorul incalzit la 130C.
Impartiti carnea tocata in 4 si formati 4 chiftele mari( nu foarte plate).
Intr-o tigaie antiaderenta, puneti 2 linguri de ulei si asezati chiftelele.
Intre timp, faceti sosul din iaurt, amestecat cu 1 lingura maioneza. Cand obsevati ca hamburgerii s-au facut pe jumatate, ii intoarceti.
Daca doriti sa fie suculenti, nu trebuie sa ii prajiti prea mult.
Intre timp, scoateti chiflele fierbinti din cuptor si taiati-le pe jumatate. Puneti putina sare peste feliile de rosii.
Asezati o felie de rosie peste o jumatate de chifla. Puneti hamburgerul deasupra, urmat de 2 felii de castravete murat si o lingurita de sos de iaurt.
Pe cealalta jumatate de chifla puneti putin kechup si asezati-o deasupra.
Puteti fixa hamburgerul astfel format cu o scobitoare. Pt o varianta dietetica de fast-food, serviti cu cartofi dulci la cuptor si sos de iaurt.- See more at: http://dragameaprietena.kanald.ro/retete/hamburgeri-sanatosi_44813.html#view
Ingrediente
500 g carne vita tocata (fara grasime)
1 lingura mustar
50 ml bere
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1 rosie taiata felii
2 castraveti murati taiati felii subtiri (pe lung)
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ketchup
1 borcan mic iaurt grecesc 0% sau 2% grasime
1 lingura maioneza light
4 chifle
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Prima data, preparati carnea. Puneti carnea tocata intr-un castron si amestecati-o cu mustarul, berea, sarea si piperul. Bagati chiflele in cuptorul incalzit la 130C.
Impartiti carnea tocata in 4 si formati 4 chiftele mari( nu foarte plate).
Intr-o tigaie antiaderenta, puneti 2 linguri de ulei si asezati chiftelele.
Intre timp, faceti sosul din iaurt, amestecat cu 1 lingura maioneza. Cand obsevati ca hamburgerii s-au facut pe jumatate, ii intoarceti. Daca doriti sa fie suculenti, nu trebuie sa ii prajiti prea mult.
Intre timp, scoateti chiflele fierbinti din cuptor si taiati-le pe jumatate.
Puneti putina sare peste feliile de rosii.
Asezati o felie de rosie peste o jumatate de chifla. Puneti hamburgerul deasupra, urmat de 2 felii de castravete murat si o lingurita de sos de iaurt.
Pe cealalta jumatate de chifla puneti putin kechup si asezati-o deasupra. Puteti fixa hamburgerul astfel format cu o scobitoare. Pt o varianta dietetica de fast-food, serviti cu cartofi dulci la cuptor si sos de iaurt.