Nu te mai poti concentra? Iata ce obiceiuri proaste iti afecteaza creierul!

Nu te mai poti concentra? Iata ce obiceiuri proaste iti afecteaza creierul!
Nu te mai poti concentra? Iata ce obiceiuri proaste iti afecteaza creierul!

Daca simti ca nu te mai poti concentra sau ca nu mai retii informatii, de vina ar putea fi urmatoarele lucruri pe care obisnuiesti sa le faci in mod constant.

Consumi prea mult zahar

Fiindca nu mai ai energie, dai buza in dulapul cu dulciuri. Pe moment te simti mai bine, dar dupa cateva ore constati cu stupoare ca starea de moleseala a revenit.

Cu cat ii dai organismului mai mult zahar, cu atat iti va cere mai mult si tot asa ca intr-un cerc vicios. Un nivel crescut de zahar in sange afecteaza functiile creierului, duce la aparitia problemelor de memorare si la instalarea depresiei.

Nu dormi suficient

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ca sa functionezi la parametri normali, ai nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Somnul favorizeaza regenerarea celulelor din toate organele, inclusiv de la nivelul creierului.

Daca nu-i permiti organismului sa se refaca, creierul isi pierde abilitatea de a comunica in mod corespunzator cu celulele nervoase.

Mananci alimente de tip junk-food

Cand celulele nu primesc suficiente substante nutritive, ajung sa se infometeze pana cand mor. Acest lucru se intampla in cazul in care mananci multe alimente de tip junk-food, care nu ofera organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie.

Servesti portii prea mari de mancare

Mancatul pe saturate face rau nu numai sistemului digestiv, ci si creierului.

Pe langa faptul ca incarca vasele de sange, mesele imbelsugate limiteaza cantitatea de oxigen care transporta substante nutritive creierului.

Incearca, mai degraba, sa mananci mai putin si mai des, decat mult si rar.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies