Potrivit specialistilor de la Consiliul Britanic al Igienei Globale (The British Council Global Hygiene), mai mult de 85% dintre persoane nu spala buretii de bucatarie la temperaturi suficient de mari cat sa omoare microorganismele periculoase.
Asa cum au indicat testele de laborator, pe buretii de vase si pe prosoapele de bucatarie se gasesc de sase ori mai multe microorganisme decat pe clantele usilor sau pe vasul de toaleta, care sunt considerate cel mai mare focar de infectie.
Prosoapele de bucatarie ofera un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor, intrucat microorganismele adora umezeala.In Marea Britanie, specialistii au descoperit ca 90% din buretii de bucatarie folositi au un procent ridicat de organisme microscopice, in timp ce 10% sunt „total inadecvati” uzului casnic datorita riscurilor infectioase pe care le implica.
Sfaturi pentru o igiena mai buna si o mai mare siguranta de folosire:
•Dupa spalarea vaselor, spala laveta sau prosopul cu apa fierbinte si, la interval de doua zile, cu un detergent antibacterian;
•Inlocuieste buretii de vase la intervale regulate;
•Poti folosi un burete timp mai indelungat daca il fierbi sau il speli in masina de spalat vase la temperaturi de peste 60 de grade;
•La curatarea spatiilor menajere, foloseste servetele antibacteriene in loc de prosoape, mai ales la stergerea suprafetelor pe care ai pregatit preparate din carne.
Sursa: Secretele.com, autor Maya
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro