Nu vei mai folosi buretele de vase de mai multe ori! Uite cat este de nociv!

Nu vei mai folosi buretele de vase de mai multe ori! Uite cat este de nociv!
Nu vei mai folosi buretele de vase de mai multe ori! Uite cat este de nociv!

Potrivit specialistilor de la Consiliul Britanic al Igienei Globale (The British Council Global Hygiene), mai mult de 85% dintre persoane nu spala buretii de bucatarie la temperaturi suficient de mari cat sa omoare microorganismele periculoase.

 

Asa cum au indicat testele de laborator, pe buretii de vase si pe prosoapele de bucatarie se gasesc de sase ori mai multe microorganisme decat pe clantele usilor sau pe vasul de toaleta, care sunt considerate cel mai mare focar de infectie. Prosoapele de bucatarie ofera un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor, intrucat microorganismele adora umezeala.
In Marea Britanie, specialistii au descoperit ca 90% din buretii de bucatarie folositi au un procent ridicat de organisme microscopice, in timp ce 10% sunt „total inadecvati” uzului casnic datorita riscurilor infectioase pe care le
implica.
Sfaturi pentru o igiena mai buna si o mai mare siguranta de folosire:
•Dupa spalarea vaselor, spala laveta sau prosopul cu apa fierbinte si, la interval de doua zile, cu un detergent antibacterian;
•Inlocuieste buretii de vase la intervale regulate;
•Poti folosi un burete timp mai indelungat daca il fierbi sau il speli in masina de spalat vase la temperaturi de peste 60 de grade;
•La curatarea spatiilor menajere, foloseste
servetele antibacteriene in loc de prosoape, mai ales la stergerea suprafetelor pe care ai pregatit preparate din carne.
Sursa: Secretele.com, autor Maya

Asa cum au indicat testele de laborator, pe buretii de vase si pe prosoapele de bucatarie se gasesc de sase ori mai multe microorganisme decat pe clantele usilor sau pe vasul de toaleta, care sunt considerate cel mai mare focar de infectie.

Prosoapele de bucatarie ofera un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor, intrucat microorganismele adora umezeala.

In Marea Britanie, specialistii au descoperit ca 90% din buretii de bucatarie folositi au un procent ridicat de organisme microscopice, in timp ce 10% sunt „total inadecvati” uzului casnic datorita riscurilor infectioase pe care le implica. 

Sfaturi pentru o igiena mai buna si o mai mare siguranta de folosire:

•Dupa spalarea vaselor, spala laveta sau prosopul cu apa fierbinte si, la interval de doua zile, cu un detergent antibacterian;

•Inlocuieste buretii de vase la intervale regulate;

•Poti
folosi un burete timp mai indelungat daca il fierbi sau il speli in masina de spalat vase la temperaturi de peste 60 de grade;

•La curatarea spatiilor menajere, foloseste servetele antibacteriene in loc de prosoape, mai ales la stergerea suprafetelor pe care ai pregatit preparate din carne.

Sursa: Secretele.com, autor Maya

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies