Aceasta reteta de fursecuri este delicioasa, asa ca te invitam sa o prepari in perioada postului.
Ingrediente: 130 g faina, 100 g margarina vegetala,
130 g zahar tos, 100 g arahide (sau nuci) tocate marunt, 2 linguri praf de cocos, 1 varf de cutit cuisoare macinate.
Ingrediente crema: 200 g margarina vegetala,
200 g zahar pudra, 5 linguri apa.
Mod de preparare: Intr-un castron se pune margarina (100 g) incalzita usor, se amesteca spuma, se adauga zaharul, apoi faina in ploaie, nucile sau arahidele, cacaoa si cuisoarele.
Se obtine un aluat care se framanta pe o planseta de bucatarie. Se modeleaza bucata de aluat de forma unor jumatati de nuca. Acestea se coc, ia 170°C, intr-un cuptor, timp de 15 minute. Cand sunt reci se lipesc cate doua cu crema preparata din margarina, zahar pudra si apa. Gustul cremei poate fi corectat cu vanilie.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: 130 g faina, 100 g margarina vegetala,130 g zahar tos, 100 g arahide (sau nuci) tocate marunt, 2 linguri praf de cocos, 1 varf de cutit
cuisoare macinate.
Ingrediente crema: 200 g margarina vegetala,200 g zahar pudra, 5 linguri apa.
Mod de preparare: Intr-un castron se pune margarina (100 g) incalzita usor, se amesteca spuma, se adauga zaharul, apoi faina in ploaie, nucile sau arahidele, cacaoa si cuisoarele. Se obtine un aluat care se framanta pe o planseta de bucatarie. Se modeleaza bucata de aluat de forma unor jumatati de nuca.
Acestea se coc, ia 170°C, intr-un cuptor, timp de 15 minute. Cand sunt reci se lipesc cate doua cu crema preparata din margarina, zahar pudra si apa. Gustul cremei poate fi corectat cu vanilie.
Sursa Sursa foto Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro