Ti-e dor de celebrele nuci de casa, facute de bunica? Aceasta reteta este la fel de buna!
Ingrediente:
300 gr faina (sau mai putina)
3 linguri zahar
70 gr unt
1 ou
2-3 linguri ulei
foarte putina sare
1/2 lingurita praf de copt
1 cutie lapte condensat
Mod de preparare:
1. Bate oul cu zaharul.
2. Topeste untul la bain-marie, lasa-l putin la racit, apoi pune-l peste ou.
3. Amesteca si trece prin sita faina si praful de copt. Pune si sara.
4. Incorporeaza totul in mixul cu ou. Adauga uleiul si omogenizeaza.
5. Vei obtine un aluat consistent. Imparte-l in bucatele mici.
6. Incinge forma de nuci.
7. Pune in fiecare scobitura cate o bucatica de aluat, modelata sub forma de jumatate de sfera.
8. Coace nucile pe ambele parti, la foc mediu.
9. Dupa ce s-au racit, umple-le cu lapte condensat pe jumatate dintre ele si asambleaza-le.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro