Nucile umplute cu cremă de caramel reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de nuci umplute cu cremă de caramel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase nuci umplute cu cremă de caramel, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de nuci umplute cu crem ă de caramel
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de nuci umplute cu cremă de caramel, absolut delicioase, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 15+
Ingrediente – nuci umplute cu crem ă de caramel
- un ou
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr granulat
- oțet
- bicarbonat de sodiu
- 450 g făină
- lapte condensat caramelizat (fiert) sau caramel
Citește și: Rețetă de cremă de unt pentru prăjituri. Este perfectă pentru brioșe, prăjituri sau torturi!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare - nuci umplute cu crema de caramel
Pasul 1.
Pasul 2. Înainte de toate, vom pune untul într-un bol de dimensiuni potrivite și îl vom pune la cuptorul cu microunde, pentru a se topi. Între timp, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom începe prin a adăuga un ou și 150 de grame de zahăr granulat, iar cu ajutorul unui tel, vom începe să amestecăm.
Pasul 3. Imediat ce untul nostru s-a topit, îl scoatem din cuptorul cu microunde, iar treptat, vom începe să-l adăugăm în acest bol, continuăm să amestecăm cu telul. Odată ce untul s-a încorporat bine în amestecul nostru de ou și zahăr, vom adăuga, tot treptat, în timp ce amestecăm continuu cu telul, 200 de grame de făină.
Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!
Pasul 4. Într-un recipient micuț vom adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu, împreună cu o linguriță de oțet. Cele două se vor amesteca bine și se vor adăuga în bolul nostru, iar odată ce vom adăuga și restul de 200 de grame de făină, vom începe să amestecăm cu o lingură mare de lemn, până vom obține aluatul dorit. În cazul în care observați că aluatul este încă umed, adăugați și restul de 50 de grame de făină și continuați să amestecați cu lingura de lemn.
Pasul 5. Imediat ce aluatul nu se mai destramă, vom începe să-l frământăm cu mâna, direct în bol, pentru ca mai apoi să începem să formăm biluțele noastre în formă de nuci. Pe o hârtie de copt, vom așeza biluțele pe care le vom forma, rând pe rând, luând o cantitate mică de aluat în mână și formând biluțe.
Pasul 6. Pentru ca rețeta să iasă cât mai autentică în ceea ce privește forma cât mai asemănătoare cu cea a nucilor, vom avea nevoie de un aparat special pentru a le coace. Așadar, între timp, vom preîncălzi aparatul nostru magic (asemănător cu cel de vafe), care deține forme de nuci.
Pasul 7. Atunci când aparatul de făcut nuci s-a încălzit îndeajuns de mult, vom începe să așezăm și biluțele noastre din aluat, în formele respective, închidem aparatul și așteptăm să se coacă. Nu va dura foarte mult, așa că nu uitați să le verificați din când în când.
Pasul 8. În momentul în care acestea sunt gata, se îndepărtează din aparat cu ajutorul unui clește de bucătărie și se pun pe o farfurie. Procesul se va repeta până când nu va mai rămâne deloc aluat.
Pasul 9. Nucile se lasă să se răcească, pentru ca mai apoi să ne ocupăm și de umplerea lor cu crema de caramel. Dacă ne dorim ca nucile noastre să aibă forma perfectă, le putem răzui marginea extra, chiar cu ajutorul unui curățător de cartofi. Pentru a nu irosi aceste firimituri pe care le-am răzuit, le vom adăugă într-un bol de dimensiuni potrivite și le vom amesteca cu laptele condensat caramelizat sau caramelul (în funcție de ce veți folosi).
Pasul 10. Acum ne vom ocupa și de asamblarea nucilor noastre absolut delicioase. Vom lua o jumătate de nucă, iar cu ajutorul unei lingurițe, o vom umple cu amestecul de firimituri și caramel sau lapte condensat caramelizat, iar apoi adăugăm și cealaltă jumătate de nucă, o presăm cu grijă, pentru a forma o nucă întreagă. Același proces se repetă și în cazul celorlalte nuci, iar rețeta este gata!
Nucile umplute cu cremă de caramel sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!