Nuci umplute cu crema de rom, un desert care va fi intotdeauna cautat si apreciat.
Fragedele nuci umplute cu crema de rom sunt prajiturele pe care cu totii le cunoastem. Nucile umplute sunt acele prajituri de casa pe care oricine le va prefera in locul unui desert mult mai sofisticat. Umplutura de rom si nuca din belusug pare sa fie punctul de rezistenta al acestor nuci delicioase si cu cat se vor regasi din belsug in crema nucilor, cu atat acestea vor fi mai reusite.
Tine cont ca, pentru a prepara nuci umplute cu crema de rom, ai nevoie de o forma speciala pentru nuci.
Ingrediente
Pentru cojile de nuci
3 oua
250 de grame de unt
600 grame de faina
1 plic praf de copt
100 grame de zahar
Zahar vanilat
Pentru crema de rom
120 de grame de biscuiti simpli
150 de grame de miez de nuca
150 grame zahar
50 grame unt
2 linguri de cacao
200 ml de lapte
Esenta de rom
Mod de preparare
Prepara cojile pentru nuci: Amesteca faina cu praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si faina, adauga apoi ouale. Framanta aluatul pana cand devine elastic, apoi lasa-l cateva ore la frigider.
Dupa ce aluatul a stat la rece, formeaza din el bilute (aprox. 5 grame) si incepe sa coci cojile.