Nucile umplute fac parte din deserturile copilariei. Se fac foarte usor si sunt absolut delicioase.
Ingrediente:
Pentru "cochilii":
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
cca 800 gr faina alba
9 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
130 gr zahar
2 galbenusuri
1 lingurita extract de vanilie
zeama si coaja de la o lamaie
Pentru umplutura nuci umplute:
cca 450 gr nuci tocate fin
100 gr Nutella
3 linguri pudra de cacao
cca 175 gr zahar
2 linguri extract de rom
50 ml lapte
zahar pudra
Mod
1. Amesteca si lasa deoparte faina, sarea si bicarbonatul de sodiu.
2. Mixeaza untul, zaharul si galbenusurile.
3. Pune in acest mix extractul de vanilie si coaja si zeama de lamaie. Omogenizeaza.
4. Pune mixul cu faina peste compozitia umeda. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat mai consistent. Daca e prea lipicios, mai pune putina faina.
5. Ia cate o lingura din mix si modeleaza mici bilute.
6. Unge cu putin unt forma de nuci si incinge-o.
7. Pune in ea bilutele (forma are doua parti. Bilutele trebuie puse numai intr-una singura).
8. Baga forma in cuptor pentru 3 minute sau pana cand "cochiliile" se rumenesc. Procedeaza asa cu toate.
9. Mixeaza ingredientele pentru umplutura.
10. Dupa ce s-au racit "cochiliile", pune in jumatate din ele umplutura (cu varf sa fie), apoi acopera-le cu celelalte "cochilii".
11. Tavaleste aceste nuci umplute prin zahar pudra.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro