Apreciate mai ales in alimentatie, trebuie sa stiti ca nucile contin o multitudine de substante nutritive precum: calciu, fier, zinc, potasiu si nelipsitele vitamine A, B, E, si F.
Antioxidantii din miezul fructelor regleaza nivelul colesterolului in sange si totodata si tensiunea arteriala. De aceea, va recomandam sa consumati periodic nuci proaspete, deoarece intaresc vasele de sange, mai ales persoanelor in varsta. Potrivit specialistilor in nutritie, vitamina E reduce foarte mult posibilitatea de a face un atac de cord.
Coaja nucilor este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute.
Astfel, noi va propunem un remediu pentru a scapa de aceste „deranjari” ale stomacului, cu totul neplacute. In 300 de ml de apa se adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite, care se lasa la macerat aproximativ 10 ore. Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Cele doua preparate se combina si se recomanda consumul unui litru din acest amestec.
Nucile verzi ajuta la stimularea sistemului nervos, datorita acizilor grasi, magneziului si vitaminei B din compozitia miezului. Potrivit cercetorilor americani, substantele active prezente in miezul de nuca au efecte pozitive in tratarea afectiunilor neurologice.
Nucile ajuta si la detoxifierea ficatului si la fluidizarea sangelui. Curata 20 de nuci mari si taie-le in mai multe bucati. Pune-le intr-un litru de alcool si lasa-le 20 de zile la macerat.
Arunca nucile, iar in lichidul obtinut adauga trei cuisoare, o lingurita de scortisoara, vanilie, coaja de portocala si jumatate de kilogram de zahar, dizolvat intr-un litru de apa. Consuma acest amestec timp de o luna dupa mesele principale.
Sursa: Frunza-verde.ro
Antioxidantii din miezul fructelor regleaza nivelul colesterolului in sange si totodata si tensiunea arteriala. De aceea, va recomandam sa consumati periodic nuci proaspete, deoarece intaresc vasele de sange, mai ales persoanelor in varsta.
Potrivit specialistilor in nutritie, vitamina E reduce foarte mult posibilitatea de a face un atac de cord.
Coaja nucilor este indicata pentru combaterea afectiunilor la nivelul stomacului, precum infectiile intestinale acute. Astfel, noi va propunem un remediu pentru a scapa de aceste „deranjari” ale stomacului, cu totul neplacute. In 300 de ml de apa se adauga aproximativ cinci lingurite de coji de nuci verzi maruntite, care se lasa la macerat aproximativ 10 ore.
Se strecoara, iar amestecul ramas se fierbe cu 300 ml de apa timp de cinci minute. Cele doua preparate se combina si se recomanda consumul unui litru din acest amestec.
Nucile verzi ajuta la stimularea sistemului nervos, datorita acizilor grasi, magneziului si vitaminei B din compozitia miezului. Potrivit cercetorilor americani, substantele active prezente in miezul de nuca au efecte pozitive in tratarea afectiunilor neurologice.
Nucile ajuta si la detoxifierea ficatului si la fluidizarea sangelui.
Curata 20 de nuci mari si taie-le in mai multe bucati. Pune-le intr-un litru de alcool si lasa-le 20 de zile la macerat. Arunca nucile, iar in lichidul obtinut adauga trei cuisoare, o lingurita de scortisoara, vanilie, coaja de portocala si jumatate de kilogram de zahar, dizolvat intr-un litru de apa. Consuma acest amestec timp de o luna dupa mesele principale.
Sursa:
Frunza-verde.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro