Iată ce prenume de copii sunt interzise de Biserică, în România
De când ați aflat vestea cea mare, este inevitabil să nu vă gândiți și la ce nume să-i puneți bebelușului. Iată câteva sugestii de nume care sunt interzise de Biserică și pe care ar trebui să le evităm.
Ce prenume sunt interzise de Biserică, în România
Mulți părinți aleg pentru copilul lor două nume, unul de sfânt, iar celălalt la sugestia nașilor sau a părinților. Cele mai comune nume pentru băieți sunt în continuare Andrei și Alexandru, numele Sfântului Ioan fiind de asemenea printre cele mai solicitate.
Fetițele primesc de cele mai multe ori prenume precum Maria sau Ana, iar un altul pe care să fie strigate cel mai des.
În cazul în care îți dorești un nume mai diferit pentru copilul tău, află că numele de păsări, animale sau eroi necreștini sunt interzise de Biserică, în România. La fel, numele de zei n-ar trebui să fie rostite în bisericile de la noi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Prenumele se stabileşte la data înregistrării naşterii, pe baza declaraţiei de naştere. Este interzisă înregistrarea de către ofiţerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole şi a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică şi bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”, după scum scrie în Codul Civil din România.
În alte țări, sunt specificate cu exactitate ce prenume n-ar trebui să aibă copiii, asta pentru a nu se creea confuzii.
Conform unor tradiții, se spune că bebelușul ar trebui să poarte măcar un nume de sfânt, iar acesta cu siguranță îl va influența pe parcursul întregii vieți.
Biserica Ortodoxă refuză și numele sfinților catolici, dar și sectanți și protestanți. Toate numele care nu au legătură cu Hristos sunt interzise de Biserică și nu aduc nimic bun celor care le poartă.
Preoții spun că este păcat ca un copil să nu poarte nume de sfânt, având în vedere faptul că toți cei din ceruri se roagă pentru binele nostru.