Daca te numeri printre fanii deserturilor, cu siguranta Nutella se afla printre gustarile tale dulci preferate. Delicioasa crema de alune poate fi preparata in casa, iar rezultatul intrece cu mult gustul cremei cumparate.
Ingrediente (pt 3 borcane x 200 g de crema):
350 g alune de padure curatate (1 kg alune intregi)
150 g zahar pudra/miere/sirop de artar
50 g cacao neagra
100 g ciocolata topita
3 linguri ulei vegetal (floarea soarelui, cocos, alune etc.)
70-80 ml apa/lapte cald(a)
Mod de preparare:
Pas 1: Alunele crude le punem intr-o tava si le lasam 10 minute la cuptor, la 200 grade, apoi le curatam bine de pielite.
Pas 2: Punem alunele intr-un robot prevazut cu lame de otel si le mixam cateva minute pana se maruntesc bine si, daca aveti un robot mai puternic, o sa se transforme in pasta.
Pas 3: Adaugam ciocolata topita, uleiul, zaharul pudra, cacaua siapa calda si amestecam la viteza maxima, pana ajunge la consistenta dorita.
Pas 4: Punem crema in borcane si pastram borcanele la frigider, inchise bine.