Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!
Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!

Un par sanatos poate fi influentat de produsele cosmetice pe care le folosesti insa mai importanta este alimentatia adoptata.

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta! Un par sanatos poate fi influentat de produsele cosmetice pe care le folosesti insa mai importanta este alimentatia adoptata. Pasul firesc pe care ar trebui s ail faci este sa iti selectezi nutrientii cu care iti hranesti corpuul. In vederea stimularii cresterii parului ai nevoie de cativa nutrienti importanti pe care sa ii incluzi zilnic in dieta ta.

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!
Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta![Sursa foto: PixaBay]

Proteine

Parul tau este format din proteina keratina. Aceasta este mai departe formata dinntr-un amestec unic de aminoacizi precum cisteina, prolina si glicina. Daca vrei sa te asiguri ca ai parte de necesarul complet de aminoacizi, atunci ar trebui sa consmui carne de pasare, carne slaba si peste, dar si mazare, linte, ovaz si fasole. Poti inclusiv sa incerci suplimente cu proteine, precum cele cu colagen.

Parul nu contine colagen, asa cum se intampla la piele, insa peptidele de colagen pot furniza mai multi aminoacizi care pot fi convertiti in keratina pentru foliculi sanatosi. In plus, colagenul protejeaza sanatatea scalpului.

Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta!
Nutrienti care ajuta la cresterea parului: adauga-i in dieta ta![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Vitamina B

Vitamin B inseamna in esenta ei biotina si niacin.

Acestea sustin cresterea parului, prin stimularea producerii energiei celulare si impiedicand formarea radicalilor liberi. Biotina sprijina inclusive productia de keratina. Deficienta de biotina favorizeaza ruperea si caderea firelor de par. Poti creste aportul in corp daca alegi sa consume carne, in special organe, peste, dar si oua, seminte, nuci, broccoli, spanac, cartofi dulci.

Citeste si: Ceaiul bogat în minerale care stimulează creșterea părului

Vitamina D

Vitamina D este o vitamin liposolubila necesara pentru aparitia si sustinerea cresterii foliculilor de par. Persoanele care au un nivel redus de vitamin D au un par mai putin sanatos. Vitamina D poate fi procurata din alimente precum ciuperci, macrou, somon, ulei de ficat de cod, sardine, oua. Varietatea alimentelor este atat de mare incat nu se poate sa nu gasesti alimente care sa fie pe gustul tau si, in acelasi timp, sa te ajute la obtinerea unui par frumos si sanatos.

Citeste si: CITEȘTE: Cum să stimulezi creșterea părului

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies