Nutritia: 10 controverse fara controversa! Vezi tot ce trebuie sa stii!

Nutritia: 10 controverse fara controversa! Vezi tot ce trebuie sa stii!
Nutritia: 10 controverse fara controversa! Vezi tot ce trebuie sa stii!

Nutritia este ca o religie. Fiecare crede ca numai el are dreptate, iar toti ceilalti se inseala.

 

Cu toate astea, desi exista multe controverse, exista si lucruri asupra carora majoritatea nutritionistilor ar fi de acord.
Iata 10 controverse fara controversa:
1. Zaharul adaugat este un dezastru.
Ştim cu totii ca zaharul adaugat nu este bun pentru noi, poate doar pentru companii. Unii considera ca zaharul reprezinta doar calorii goale, altii considera ca este cauza a multor boli care omoara milioane de oameni in fiecare an.
Este incontestabil ca zaharul adaugat contine calorii goale, adica nu exista nutrienti in el. Şi este posibil sa „dezvoltam” o avitaminoza pentru ca nu consumam suficiente alimente sanatoase care sa aibe nutrientii necesari. Asta este doar varful icebergului. Sunt alte pericole mult mai grave ale zaharului adaugat care abia acum patrund in mass-media.
2. Grasimile Omega 3 sunt esentiale si majoritatea nu mananca suficiente.
Exista tipuri principale de acizi grasi Omega 3: ALA (predominant din plante), DHA si EPA (de la animale). Forma provenita din plante, ALA, este nevoie sa fie transformata in DHA sau EPA pentru a functiona in mod corespunzator in organismul uman. Exista dovezi ca acest proces de conversie este ineficient.  Astfel este ideal sa luam acizii grasi Omega 3 din surse de origine animala care includ pestele, vita, ouale si uleiul de peste.
Acizi gasi Omega 3 sunt extrem de importanti pentru functionarea optima a corpului uman. De exemplu, DHA, acidul gras omega 3 de provenienta animala este 40% din componenta acizilor grasi ce CONSTITUIE CREIERUL UMAN.  Deficienta de Omega 3, care este foarte comuna, este asociata cu IQ scazut, DEPRESIE, diferite boli psihologice, boli cardiace si multe alte suferinte serioase.
Citeste continuarea pe site-ul lui Andrei Laslau, Andreilaslau.ro.
Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook, AICI.

Cu toate astea, desi exista multe controverse, exista si lucruri asupra carora majoritatea nutritionistilor ar fi de acord.

Iata 10 controverse fara controversa:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

1. Zaharul adaugat este un dezastru.



Ştim cu totii ca zaharul adaugat nu este bun pentru noi, poate doar pentru companii. Unii considera ca zaharul reprezinta doar calorii goale, altii considera ca este cauza a multor boli care omoara milioane de oameni in fiecare an. Este incontestabil ca zaharul adaugat contine calorii goale, adica nu exista nutrienti in el. Şi este posibil sa „dezvoltam” o avitaminoza pentru ca nu consumam suficiente alimente sanatoase care sa aibe nutrientii necesari.
Asta este doar varful icebergului. Sunt alte pericole mult mai grave ale zaharului adaugat care abia acum patrund in mass-media.

2. Grasimile Omega 3 sunt esentiale si majoritatea nu mananca suficiente.

Exista tipuri principale de acizi grasi Omega 3: ALA (predominant din plante), DHA si EPA (de la animale). Forma provenita din plante, ALA, este nevoie sa fie transformata in DHA sau EPA pentru a functiona in mod corespunzator in organismul uman.

Exista dovezi ca acest proces de conversie este ineficient.  Astfel este ideal sa luam acizii grasi Omega 3 din surse de origine animala care includ pestele, vita, ouale si uleiul de peste. Acizi gasi Omega 3 sunt extrem de importanti pentru functionarea optima a corpului uman. De exemplu, DHA, acidul gras omega 3 de provenienta animala este 40% din componenta acizilor grasi ce CONSTITUIE CREIERUL UMAN.  Deficienta de Omega 3, care este foarte comuna, este asociata cu IQ scazut, DEPRESIE, diferite boli psihologice, boli cardiace si multe alte suferinte serioase.

Citeste continuarea pe site-ul lui Andrei Laslau, Andreilaslau.ro.
Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook, AICI.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies