Nutritia este ca o religie. Fiecare crede ca numai el are dreptate, iar toti ceilalti se inseala.
Cu toate astea, desi exista multe controverse, exista si lucruri asupra carora majoritatea nutritionistilor ar fi de acord.
Iata 10 controverse fara controversa:
1. Zaharul adaugat este un dezastru.
Ştim cu totii ca zaharul adaugat nu este bun pentru noi, poate doar pentru companii. Unii considera ca zaharul reprezinta doar calorii goale, altii considera ca este cauza a multor boli care omoara milioane de oameni in fiecare an.
Este incontestabil ca zaharul adaugat contine calorii goale, adica nu exista nutrienti in el. Şi este posibil sa „dezvoltam” o avitaminoza pentru ca nu consumam suficiente alimente sanatoase care sa aibe nutrientii necesari. Asta este doar varful icebergului. Sunt alte pericole mult mai grave ale zaharului adaugat care abia acum patrund in mass-media.
2. Grasimile Omega 3 sunt esentiale si majoritatea nu mananca suficiente.
Exista tipuri principale de acizi grasi Omega 3: ALA (predominant din plante), DHA si EPA (de la animale). Forma provenita din plante, ALA, este nevoie sa fie transformata in DHA sau EPA pentru a functiona in mod corespunzator in organismul uman. Exista dovezi ca acest proces de conversie este ineficient. Astfel este ideal sa luam acizii grasi Omega 3 din surse de origine animala care includ pestele, vita, ouale si uleiul de peste.
Acizi gasi Omega 3 sunt extrem de importanti pentru functionarea optima a corpului uman. De exemplu, DHA, acidul gras omega 3 de provenienta animala este 40% din componenta acizilor grasi ce CONSTITUIE CREIERUL UMAN. Deficienta de Omega 3, care este foarte comuna, este asociata cu IQ scazut, DEPRESIE, diferite boli psihologice, boli cardiace si multe alte suferinte serioase.
Citeste continuarea pe site-ul lui Andrei Laslau, Andreilaslau.ro.
Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook, AICI.
Cu toate astea, desi exista multe controverse, exista si lucruri asupra carora majoritatea nutritionistilor ar fi de acord.
Iata 10 controverse fara controversa:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
1. Zaharul adaugat este un dezastru.
Ştim cu totii ca zaharul adaugat nu este bun pentru noi, poate doar pentru companii. Unii considera ca zaharul reprezinta doar calorii goale, altii considera ca este cauza a multor boli care omoara milioane de oameni in fiecare an. Este incontestabil ca zaharul adaugat contine calorii goale, adica nu exista nutrienti in el. Şi este posibil sa „dezvoltam” o avitaminoza pentru ca nu consumam suficiente alimente sanatoase care sa aibe nutrientii necesari.
Asta este doar varful icebergului. Sunt alte pericole mult mai grave ale zaharului adaugat care abia acum patrund in mass-media.
2. Grasimile Omega 3 sunt esentiale si majoritatea nu mananca suficiente. Exista tipuri principale de acizi grasi Omega 3: ALA (predominant din plante), DHA si EPA (de la animale). Forma provenita din plante, ALA, este nevoie sa fie transformata in DHA sau EPA pentru a functiona in mod corespunzator in organismul uman.
Exista dovezi ca acest proces de conversie este ineficient. Astfel este ideal sa luam acizii grasi Omega 3 din surse de origine animala care includ pestele, vita, ouale si uleiul de peste. Acizi gasi Omega 3 sunt extrem de importanti pentru functionarea optima a corpului uman. De exemplu, DHA, acidul gras omega 3 de provenienta animala este 40% din componenta acizilor grasi ce CONSTITUIE CREIERUL UMAN. Deficienta de Omega 3, care este foarte comuna, este asociata cu IQ scazut, DEPRESIE, diferite boli psihologice, boli cardiace si multe alte suferinte serioase.
Citeste continuarea pe site-ul lui Andrei Laslau, Andreilaslau.ro.
Pe Andrei Laslau il gasesti si pe Facebook, AICI. Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro