Se apropie Ziua indragostitilor si cu siguranta va intrebati cu ce preparate ati putea sa va surprindeti jumatatea.
Nutritionista Oana Tirpan propune un meniu complet "altfel", iesit din tiparele deja plictisitoare ale bucatelor pentru Valentine's Day.
“Micul dejun: puteti incepe ziua cu o budinca aromata si energizanta de hrisca cu goji si roscove. Preparare: se lasa peste noapte cantitatea dorita de boabe de hrisca maronie la inmuiat in apa (de 3 ori cantitatea de apa fata de cea de hrisca pentru ca boabele isi vor mari volumul destul de mult).
Dimineata se scurg de apa intr-o sita si se pun intr-un bol. Se adauga goji, pudra de roscove, nuci, miere si esenta de vanilie in cantitatile dorite. Toate ingredientele se gasesc la plafar la preturi accesibile. Pudra de roscove se aseamana la gust cu cacao pe care o inlocuieste, fiind chiar mai dulce si mai aromata. Este un deliciu si unde mai puneti ca e si foarte sanatoasa. Mai mult, ingredientele sunt pline de antioxidanti si au efecte recunoscute afrodisiace pentru a va asigura o zi plina de pasiune si chef de viata.
Pentru pranz, va propun un inedit drob de linte. Aveti nevoie de 200 g linte, 2 cartofi, un morcov, o telina, cimbru, ulei, usturoi, sare. Preparare: lintea fiarta si cartofii fierti se macina prin masina de tocat sau la blender, se adauga morcovul si telina rase pe razatoarea mica, cimbrul, sarea si usturoiul zdrobit. Compozitia obtinuta se pune la cuptor la foc potrivit si cand e gata se stropeste cu putin ulei de masline.
Ca desert va recomand niste deliciosi bulgari de orez cu stafide: 200 g de orez fiert scurs de apa si lasat la racit se amesteca cu fulgi de cocos, stafide, miere si putina esenta de vanilie sau rom. Se fac bulgarasi din aceasta compozitie, se aseaza pe un platou si se orneaza cu capsuni proaspete.
Pentru cina festiva va recomand sa incercati sparanghel tras in unt de cocos si invelit in fasii crocante de bacon cu garnitura de quinoa cu caju.
Ca desert va sugerez galuste cu caise. E nevoie de 1 l de lapte, 100 g de fulgi de cocos, miere, gris, caise uscate, miez de nuca. Laptele se fierbe cu nuca de cocos si putina miere. Se adauga gris putin cate putin pana se face o pasta omogena. Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit si se fac galuste in care se pune cate o jumatate de caisa uscata.
Galustele se trec prin nuca macinata, se pun la cuptor si se servesc calde, cu fructe sau crema de ciocolata tip Finetti. Fara indoiala ca acest meniu nu va trece neobservat si il va surprinde placut pe cel iubit”, spune nutritionista.
Nutritionista Oana Tirpan propune un meniu complet "altfel", iesit din tiparele deja plictisitoare ale bucatelor pentru Valentine's Day.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro
“Micul dejun: puteti incepe ziua cu o budinca aromata si energizanta de hrisca
cu goji si roscove. Preparare: se lasa peste noapte cantitatea dorita de boabe de hrisca maronie la inmuiat in apa (de 3 ori cantitatea de apa fata de cea de hrisca pentru ca boabele isi vor mari volumul destul de mult). Dimineata se scurg de apa intr-o sita si se pun intr-un bol. Se adauga goji, pudra de roscove, nuci, miere si esenta de vanilie in cantitatile dorite. Toate ingredientele se gasesc la plafar la preturi accesibile.
Pudra de roscove se aseamana la gust cu cacao pe care o inlocuieste, fiind chiar mai dulce si mai aromata. Este un deliciu si unde mai puneti ca e si foarte sanatoasa. Mai mult, ingredientele sunt pline de antioxidanti si au efecte recunoscute afrodisiace pentru a va asigura o zi plina de pasiune si chef de viata.
Pentru pranz, va propun un inedit drob de linte.
Aveti nevoie de 200 g linte, 2 cartofi, un morcov, o telina, cimbru, ulei, usturoi, sare. Preparare: lintea fiarta si cartofii fierti se macina prin masina de tocat sau la blender, se adauga morcovul si telina rase pe razatoarea mica, cimbrul, sarea si usturoiul zdrobit. Compozitia obtinuta se pune la cuptor la foc potrivit si cand e gata se stropeste cu putin ulei de masline. Ca desert va recomand niste deliciosi bulgari de orez cu stafide: 200 g de orez fiert scurs de apa si lasat la racit se amesteca cu fulgi de cocos, stafide, miere si putina esenta de vanilie sau rom. Se fac bulgarasi din aceasta compozitie, se aseaza pe un platou si se orneaza cu capsuni proaspete.
Pentru cina festiva va recomand sa incercati sparanghel tras in unt de cocos si invelit in fasii crocante de bacon cu garnitura de quinoa cu caju. Ca desert va sugerez galuste cu caise. E nevoie de 1 l de lapte, 100 g de fulgi de cocos, miere, gris, caise uscate, miez de nuca. Laptele se fierbe cu nuca de cocos si putina miere. Se adauga gris putin cate putin pana se face o pasta omogena. Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit si se fac galuste in care se pune cate o jumatate de caisa uscata. Galustele se trec prin nuca macinata, se pun la cuptor si se servesc calde, cu fructe sau crema de ciocolata tip Finetti. Fara indoiala ca acest meniu nu va trece neobservat si il va surprinde placut pe cel iubit”, spune nutritionista.
Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro
Citește și: Consultă online subiectele și baremul la Matematică și Istorie BAC 2024- stirilekanald.ro