Nutriţionistul lui Al Pacino vă dă cele mai bune sfaturi! Vezi ce spune Gianluca Mech despre îndulcitorii artificiali!

Nutriţionistul lui Al Pacino vă dă cele mai bune sfaturi! Vezi ce spune Gianluca Mech  despre îndulcitorii artificiali!
Nutriţionistul lui Al Pacino vă dă cele mai bune sfaturi! Vezi ce spune Gianluca Mech despre îndulcitorii artificiali!

Îndulcitorii artificiali! Nutriţionistul Gianluca Mech îţi spune de ce este bine să te fereşti de ei!

Părerile cu privire la îndulcitori sunt împărțite. Dacă unele studii arată că nu pot provoca boli grave, iar oamenii îi pot consuma liniștiți, altele demonstrează contrariul. Care este însă adevărul? Nutriționistul Gianluca Mech explică ce se află în spatele acestor îndulcitori.
Un îndulcitor este o substanță folosită pentru îndulcirea alimentelor sau a altor produse destinate consumului alimentar. Unele tipuri se găsesc în natură, altele sunt produse în mod artificial în laborator.

Îndulcitorii naturali

Nutriționistul Gianluca Mech ne spune mai întâi care sunt îndulcitorii naturali și ne explică ce înseamnă fiecare în parte!

“Mierea: este un aliment bogat caloric, dar cu calități nutritive excelente;

Stevia: provine de la o plantă originară din America de Sud. Ajută la reducerea tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de glucoză din sânge, dar și a nivelului de insulină după masă;

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Crezi că dieta cu fructe este excelentă? Vezi cum trebuie s-o ţii, să slăbeşti sănătos! Iată ce spune nutriţionistul lui Silvio Berlusconi!

Siropul de arțar: bogat în minerale și vitamine. Ae mai puține calorii decât mulți alți îndulcitori naturali și are proprietăți energizante și purificatoare;

Tagatosio: este un îndulcitor extras din lapte, deci are o sursă „naturală”, dar în realitate este un zahăr „modificat”.

Este mai puțin dulce decât zaharoza, dar are mult mai puține calorii și nu are impact asupra glicemiei. Doza maximă care nu trebuie depășită este de 50 g pe zi, pentru a evita efectul laxativ. De fapt, tagatoza este metabolizată de organism ca o „fibră” și, prin urmare, stimulează tranzitul intestinal”, explică Gianluca Mech.

Îndulcitorii artificiali! Utilizarea lor nu este recomandată până la vârsta de trei ani și în timpul sarcinii și alăptării!

“Sunt utilizați deoarece au calorii foarte puține sau deloc, de aceea ajută la menținerea unei greutăți optime și pot fi utilizați în timpul curelor de slăbire.
În majoritatea cazurilor, nu au putere nutrițională, nici nu dau energie, dar pot avea un impact asupra metabolismului și a producției de insulină.
Unii îndulcitori artificiali au contraindicații absolute sau relative. Utilizarea lor nu este recomandată până la vârsta de trei ani și în timpul sarcinii și alăptării.

Principalii îndulcitori artificiali sunt:
Aspartam: cel mai cunoscut și cel mai răspândit printre îndulcitori artificiali, aspartamul are o putere de înmuiere care este de 200 de ori mai mare decât cea a zahărul. Cu aportul zilnic maxim recomandat (40 mg/ kg greutate), corelația între aspartam și neoplazie nu este demonstrată și nu provoacă reacții alergice mai frecvent decât placebo. Aspartamul poate produce rareori reacții adverse la persoane deosebit de sensibile, cum ar fi dureri de cap, greață, vărsături și dureri abdominale.
Aspartamul este contraindicat în cazul fenilcetonuriei;
Sucraloza: un derivat al zaharozei, de 600 de ori mai dulce și cu zero calorii. Doza care nu trebuie depășită este de 5 mg pe kg de greutate.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia- stirilekanald.ro

Citeste si: Patrizia Paglieri a pierdut 10 kilograme mancand paste! Chef-ul a dezvaluit secretul dietei:”Prietenul meu, Gianluca Mech imi face paste fara calorii, nu contin carbohidrati!”

Atenție! Aspartamul și sucraloza, dacă sunt luate în doze mari sau pentru o lungă perioadă de timp, pot fi cancerigene și pot afecta metabolismul zahărului.
Acesulfamul K: este unul dintre cei mai puțin dăunători, deoarece nu este metabolizat de organism și este eliminat cu urina. Are o putere de înmuiere de 200 de ori mai mare decât zahărul, iar doza care nu trebuie depășită este de 9 g per kg de greutate.
Polioli (alcooli de zahăr): sunt îndulcitorii de nouă generație, considerați cei mai inofensivi dintre toți, chiar benefici sănătății, în special pentru dinți. Aceștia includ sorbitolul, xilitolul, manitolul, izomaltolul. De asemenea, în acest caz, este mai bine să nu depășiți cantitățile: doza maximă zilnică este de 50 g. Xilitolul și sorbitolul pot avea efecte laxative”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Cum utilizăm îndulcitorii?

“Consumul de prea multe zaharuri adăugate și carbohidrați rafinați poate crește riscul dezvoltării sindromului metabolic și a complicațiilor acestuia: obezitate, diabet de tip 2, hipertensiune arterială, boli cardiovasculare.
Deci, indiferent de beneficiile pentru sănătate, se recomandă utilizarea moderată de îndulcitori artificiali”, recomandă Gianluca Mech.
Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.
Gianluca a lansat anul trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Ce riscăm dacă ţinem popularul post intermitent? Iată sfaturile nutriţionistului lui Silvio Berlusconi!

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...


Cookies