O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei. Cine poate beneficia de această sumă

O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei. Cine poate beneficia de această sumă
O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei. Cine poate beneficia de această sumă

Guvernul are în plan acordarea unor sume semnificative de bani anumitor categorii de cetățeni români. Iată dacă te încadrezi în aceste categorii și ai dreptul la sprijin financiar.

Mai exact, este vorba despre persoanele cu dizabilități din România, care au posibilitatea să primească, conform deciziilor luate la începutul anului, diverse forme de sprijin financiar.

Prin urmare, conform noului act normativ adoptat în ianuarie 2023, persoanele cu dizabilități vor beneficia de mai multe avantaje noi, inclusiv beneficii în ceea ce privește locuința sau sprijinul în tranziția lor.â

Citește și: Ce salariu ar trebui să aibă o femeie, pentru a beneficia de o pensie de 3.000 de lei. Cum se calculează veniturile românilor

O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei

Dacă discutăm despre avantajele în ceea ce privește locuința, persoanele cu dizabilități vor avea posibilitatea să utilizeze suma de bani primită lunar de la stat, sub forma unei indemnizații, pentru a acoperi diverse cheltuieli legate de administrarea locuinței. Acestea pot include plata chiriei pentru locuințe închiriate din sectorul privat sau din fondul de locuințe sociale, asigurarea împotriva dezastrelor naturale, serviciile de utilități publice și reparațiile curente.

În plus, persoanele cu dizabilități vor avea acces la sume considerabile prin intermediul beneficiului de tranziție. Această măsură are scopul de a preveni instituționalizarea lor în centre specializate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Banii obținuți prin acest beneficiu pot fi folosiți pentru pregătirea transferului de la un centru rezidențial către comunitate.

Aceștia pot acoperi costurile reparațiilor, lucrărilor de adaptare a locuinței, achiziționarea consumabilelor de uz casnic (cum ar fi vesela sau obiectele electrocasnice), mutarea bunurilor personale și transportul, precum și alte necesități.

O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei
O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei[Sursa foto: shutterstock]

Ce sume de bani ar putea primi românii beneficiari

În acest moment, Executivul este angajat în stabilirea metodei de finanțare pentru cele două ajutoare destinate persoanelor cu dizabilități (beneficiul de locuire și beneficiul de tranziție), și, de asemenea, stabilește criteriile de eligibilitate pentru beneficiari.

Potrivit Legii 7/2023, termenul limită pentru apariția acestor detalii este stabilit la 8 iulie 2023.

Beneficiul pentru locuire poate ajunge la suma de 4.000 de lei lunar, însă acesta este disponibil doar pentru persoanele încadrate într-un grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care nu se află în instituții de specialitate sau sunt în pericol de a fi (re)instituționalizate. De asemenea, aceste persoane trebuie să aibă un raport de evaluare a nevoilor individuale de viață, care să recomande locuirea independentă, și să nu obțină venituri sau să aibă venituri foarte mici (mai mici sau egale cu salariul de

bază minim brut pe țară garantat în plată).

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Beneficiul de tranziție are o valoare totală de 10.000 de lei și este destinat persoanelor adulte cu dizabilități. Acești bani pot fi acordați celor care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, se află în proces de dezinstituționalizare și participă la activități pentru pregătirea transferului în comunitate sau sunt în risc de instituționalizare. De asemenea, aceste persoane trebuie să aibă un raport de evaluare a nevoilor individuale de viață, care recomandă locuirea independentă, și să nu obțină venituri sau să aibă venituri foarte mici (până la nivelul salariului de bază minim brut pe

țară garantat în plată).

O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei
O anumită categorie de femei poate primi 4.000 de lei[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Veste importantă pentru pensionare! Casa de Pensii a făcut anunțul



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Veste bună pentru pensionare! Pensiile din toată România vor crește semnificativ

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies