O anumita metoda de contraceptie iti creste riscul de a face cancer la san! Afla care este aceasta!

O anumita metoda de contraceptie iti creste riscul de a face cancer la san! Afla care este aceasta!
O anumita metoda de contraceptie iti creste riscul de a face cancer la san! Afla care este aceasta!

Ar putea anumite forme de contraceptie sa iti creasca riscul de a face cancer la san?

 

Un nou studiu publicat in jurnalul "Obstetrics and Gynecology" sustine exact acest lucru. Oamenii de stiinta au urmarit mai mult de 93.000 de femei aflate la menopauza din 1994 si pana in 2007 pentru a vedea daca exista vreo legatura dintre rata de crestere a cancerului uterin si folosirea sistemului intrauterin de eliberare a hormonului  levonorgestrel (IUD).
Toate femeile participante la studiu foloseau IUD pentru a reduce fluxul menstrual pentru ca levonorgestrelul reguleaza ovulatia feminina.
In timp ce acest dispozitiv nu a crescut riscul de cancer uterin, ovarian, pancreatic si de plamani, cercetatorii au observat o crestere a numarului de cazuri de cancer la san, in special la femeile cu varste intre 45 si 49 de ani.
Sursa: Shape.com

Un nou studiu publicat in jurnalul "Obstetrics and Gynecology" sustine exact acest lucru. Oamenii de stiinta au urmarit mai mult de 93.000

de femei aflate la menopauza din 1994 si pana in 2007 pentru a vedea daca exista vreo legatura dintre rata de crestere a cancerului uterin si folosirea sistemului intrauterin de eliberare a hormonului  levonorgestrel (IUD).

Toate femeile participante la studiu foloseau IUD pentru a reduce fluxul menstrual pentru ca levonorgestrelul reguleaza ovulatia feminina. In timp ce acest dispozitiv nu a crescut riscul de cancer uterin, ovarian, pancreatic si de plamani, cercetatorii au observat o crestere a numarului de cazuri de cancer la san, in special la femeile cu varste intre 45 si 49 de ani. 


Sursa: Shape.com

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Horoscop 16 septembrie 2024. O zodie va trăi emoții puternice

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies